DeskConnect: De link tussen Mac en iOS

Door: Robin Smit | 07 september 2013 11:39

Apps & Software

Met de introductie van iOS 7 zal AirDrop het mogelijk maken om op eenvoudige wijze bestanden te versturen tussen een Mac en iOS apparaat. Dat Apple niet de enige is die dit mogelijk kan maken bewijst DeskConnect.

DeskConnect is een app voor iOS en Mac die het mogelijk maakt om bestanden, links en opdrachten tussen deze apparaten te versturen. Anders dan Apple's AirDrop werkt DeskConnect via het internet, waardoor je ook bestanden kan versturen naar apparaten die niet binnen het bereik van jouw thuisnetwerk zijn. Het enige dat je hiervoor moet doen is de DeskConnect app installeren op alle apparaten waarop je de dienst wil gebruiken.

Wat DeskConnect verder uniek maakt is dat de app erg slim is. Zo kan je bijvoorbeeld route-informatie vanaf je Mac versturen naar je iPhone, waarop deze informatie automatisch wordt geopend in de kaarten app op je telefoon. Het is nog even de vraag of de ondersteuning van Apple's AirDrop ook zo ver gaat.

Naast het versturen van bestanden en links, is het ook mogelijk om met DeskConnect een telefoongesprek op een iPhone te starten vanaf een computer. Deze functie vond ik echter een klein beetje tegenvallen. Zo verstuurt de app enkel het te bellen nummer naar de telefoon.

Kortom

DeskConnect is een app voor Mac en iOS waarmee het mogelijk is om links, bestanden en opdrachten te versturen tussen deze apparaten. De app lijkt net iets slimmer te zijn dan Apple's AirDrop en ook de mogelijkheid om bestanden over afstand te versturen is handig. Helaas is de mogelijkheid om telefoongesprekken te starten vanaf een Mac niet optimaal uitgewerkt.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone, iPad & Mac

Getest op: iPhone & Mac

Download DeskConnect voor iOS of voor de Mac.

0 Reactie(s) op: DeskConnect: De link tussen Mac en iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.