Details Wii U-versie Assassin's Creed III bekend

Door: Elmar Rekers | 26 maart 2012 13:05

Apps & Software

De Wii U-versie van Assassin's Creed III zal gebruik maken van de touchscreen-mogelijkheden die de Wii U-controller te bieden heeft. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Nintendo Power.

De controller zal spelers vooral informatie over de zogenoemde Animus geven, wat er waarschijnlijk op neerkomt dat er een gedetailleerde plattegrond van de spelwereld en genetische informatie te zien is. Daarnaast zou ontwikkelaar Ubisoft de tabletcontroller vooral willen gebruiken om de gameplay op het tv-scherm niet te onderbreken.

Zo kunnen spelers middels het aanraakscherm onder meer wapens selecteren en worden hier teksten weergegeven die in de spelwereld gevonden worden. Zo hoeft de gamer dus niet uit de spelwereld gehaald te worden om de speelwijze aan te passen of zaken te lezen.

Eagle Vision

Tot slot zal de Wii U-controller gebruikt worden voor een alternatieve Eagle Vision. Als de speler zich op een van deze uitkijkpunten in de stad bevindt, kan er middels de accelerometer in de tablet rondgekeken worden over de stad. Hierbij zal waarschijnlijk ook informatie over belangrijke locaties worden weergegeven.

Assassin's Creed III staat gepland voor een Europese lancering op 1 november voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc. De Wii U-versie zal later dit jaar verschijnen als Nintendo zijn nieuwe console heeft gelanceerd.

[youtube]fRSJV2cVcic[/youtube]

0 Reactie(s) op: Details Wii U-versie Assassin's Creed III bekend

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.