Deze interactieve app maakt het museum bijna overbodig

© CIDimport

Deze interactieve app maakt het museum bijna overbodig

Geplaatst: 19 mei 2012 - 11:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Je hoeft niet meer naar een fysiek museum te gaan om op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Naast de vele films en boeken, kan je nu ook interactief de stad Amsterdam ontdekken aan de hand van historische locaties tijdens WOII.

De naam 'Anne's Amsterdam' refereert logischerwijs naar het meisje Anne Frank. De projectontwikkelaars van Anne Frank's Amsterdam Project hebben deze app laten maken om geïnteresseerden het Amsterdam uit de tijd van Anne Frank te laten ontdekken.

Je kan de historische locaties en gebeurtenissen die verbonden zijn met het verhaal van Anne Frank eenvoudig via een geïntegreerde kaart, een lijst of een album verkennen. Middels 'start exploring' wordt bijvoorbeeld een google-maps kaart weergegeven, waarin deze locaties staan uitgestippeld. Is er een plaats die jouw interesse heeft, klik hierop en de naam van de gebeurtenis verschijnt.

In totaal zijn er 30 gebeurtenissen beschreven, zowel in tekst als in foto's en video's. Dit laatste maakt de app zeer levendig en interessant. Met name de video's zijn ontzettend informatief. Ben je echt helemaal weg van een item? Dan kan je deze ook delen met je vrienden op Facebook of Twitter. De app spoort echt aan tot het daadwerkelijk bezoeken van de locaties, aangezien je een item niet kan bekijken, wanneer je hiervan ver verwijderd bent.

Kortom

Eindelijk wordt het suffe, stoffige museum vervangen door een interactieve app. Middels GPS vindt Anne's Amsterdam jouw locatie en worden hierbij foto, video's en persoonlijke verhalen getoond. Vanuit huis kan je niet even door het informatierijke album zoeken, je moet daadwerkelijk op pad, want GPS weet waar je bent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten