Deze point and click adventure steekt met kop en schouders uit boven de meeste soortgenoten in de App Store

Door: floor-coert | 10 oktober 2011 11:10

Review

Nadat deze titel in 2007 is verschenen voor de DS, probeert Beeworks het nu met Touch Detective op de iPhone, iPad en iPod touch. Deze point and click adventure steekt met kop en schouders uit boven de meeste soortgenoten in de App Store, maar is ook een heel stuk duurder.

Je speelt in Touch Arcade de jonge detective Mackenzie die met de hulp van haar butler Cromwell en haar assistent Funghi (een wandelende paddenstoel) probeert om een aantal zaken op te lossen om toegelaten te worden tot de Great Detective Society. Naast dit hoofdverhaal zijn er als je de volledige game koopt ook nog een aantal bonus hoofdstukken waarin je niet Mackenzie maar Funghi speelt.

Zoals misschien te verwachten valt van een oude DS-titel, ziet Touch Detective er bijzonder mooi uit. Zelfs de wandelende paddenstoel is schattig en dat is één van de vreemdste side kicks die ik ooit in een game ben tegengekomen. De soundtrack van het spel is redelijk uitgebreid, maar helaas zijn de stemmen van de personages niet ingesproken.

Point and touch

De besturing van Touch Detective spreekt voor zich en eigenlijk zouden we de genrenaam voor dit soort games moeten veranderen van point and click naar point and touch. Er wordt zelfs een lijst bijgehouden van voorwerpen die je hebt aangeraakt. Het is dus de moeite waard om elk scherm af te zoeken naar objecten als je de lijst, die uit vijftig voorwerpen bestaat, compleet wilt maken.

Natuurlijk hebben de puzzels in Touch Detective niet het niveau van een spel als Myst, maar door het schattige uiterlijk wordt die verwachting ook niet gewekt. Je kunt redelijk vlot door het verhaal heen spelen en dat verhaal is best aardig. De dialogen tussen de personages zijn grappig, maar worden wel steeds herhaald wanneer je alle conversatieopties hebt uitgeput. Het zou wel fijn zijn als je de dialogen die je eerder hebt gehoord in één keer zou kunnen doorspoelen.

Touch Detective heeft vier hoofdstukken en nog drie extra bonus hoofdstukken als je het hele spel in één keer koopt. Alles bij elkaar dus genoeg speeltijd om de wat hoge prijs van deze game te verantwoorden.

Kortom

Touch Detective is geen spel voor de fanatieke puzzelaars. Het spel is mooi en heeft een aardig plot en grappige dialogen, maar er zitten geen hoofdbrekers in. Touch Detective is een stuk beter dan een hoop van de gratis adventures voor de iPhone, maar het is wel aan de prijzige kant voor een app. Overigens is het eerste hoofdstuk gratis te verkrijgen en is het dus mogelijk om Touch Detective eerst even te bekijken voordat je tot de aanschaf van het hele spel overgaat.

0 Reactie(s) op: Deze point and click adventure steekt met kop en schouders uit boven de meeste soortgenoten in de App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.