Deze Chrome-extensie maakt je productiever

Door: evi-maquoi | 20 augustus 2019 14:07

How To

Minder tijd spenderen op sociale netwerken of in webwinkels? Daar heb je karakter voor nodig. Of een Google Chrome browserextensie die je daarmee helpt. Zo limiteert immers je tijd op zogenoemde time-wasting websites.

Extensie installeren

StayFocusd is een browserextensie exclusief voor Google Chrome. Gebruik jij een andere browser? Dan moet je dus eerst Chrome installeren. Om de extensie toe te voegen surf je naar de Chrome Webstore. In het zoekvenster links bovenaan typ je ‘StayFocusd’. Vervolgens klik je op Toev. aan Chrome. Bevestig je keuze met Extensie toevoegen. Rechts bovenaan in de balk van je browser verschijnt een nieuw icoontje in de vorm van een klok met een blauwe rand.

De extensie is gratis en heel eenvoudig toe te voegen.

StayFocusd instellen

Om de extensie vervolgens in te stellen op basis van je eigen noden en wensen, ga je met je muiscursor naar de StayFocusd-knop bovenaan in de balk. In het rechtermuisknopmenu kies je Opties. In de linkermarge vind je allerlei instellingen. Bij Max Time Allowed kun je bijvoorbeeld instellen hoeveel minuten je per dag je op geblokkeerde sites mag surfen (in totaal). De dagen stel je in via Active Days, de tijdstippen via Active Hours. Het allerbelangrijkste is uiteraard het instellen van de sites. Hiervoor ga je naar Blocked sites. In het tekstvak geef je lijn per lijn een url in zonder http://. Bevestig met Add Block Site(s).

Je kiest zelf welke sites je blokkeert. Een beetje zelfkennis is hier een must!

Moet jij niet werken?

Als je ingestelde tijd verstreken is, krijg je tien seconden op voorhand een melding. Vervolgens gaat de bezochte website in kwestie dicht en krijg je een scherm met ‘Shouldn’t you be working?’ te zien. Opnieuw naar de geblokkeerde website surfen, heeft geen zin.

Je tijd is verstreken. Rommelen in de instellingen heeft géén zin.

100% focus

Wil je op een bepaald moment echt heel geconcentreerd werken? Dan is er ook een handige knop. Die laat toe om bijvoorbeeld gedurende één uur alle websites te blokkeren. Om naar deze instelling te gaan, klik je bovenaan in de balk op de StayFocusd-knop en kies je Nuclear Option. De instellingen zijn ook hier erg uitgebreid. Maak je keuze en bevestig met Nuke ‘em!. Webmail, online banking en Google blijven wél beschikbaar.

Ga voor 100% focus in de Nuclear mode!

0 Reactie(s) op: Deze Chrome-extensie maakt je productiever

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.