Diablo III 6,3 miljoen keer verkocht in eerste week

Door: Elmar Rekers | 23 mei 2012 16:14

Apps & Software

Een week na de lancering van Diablo III maakt uitgever en ontwikkelaar Blizzard bekend dat er 6,3 miljoen exemplaren van deze pc-game over de toonbank zijn gegaan. In de eerste 24 uur werden er 3,5 miljoen stuks verkocht.

Met deze cijfers mag Diablo III zich de snelst verkopende pc-game ooit noemen. Blizzard laat weten dat het hier enkel over de losse verkoop van de game gaat. Zo kregen 1,2 miljoen mensen een gratis exemplaar van het spel na het aanschaffen van een Annual Pass voor World of Warcraft, maar deze zijn dus niet in de resultaten meegenomen.

Error 37

"We zijn erg blij dat zoveel mensen over de hele wereld hun exemplaar van Diablo III op de eerste dag al hebben gespeeld", vertelt Mike Morhaime, mede-oprichter van Blizzard. Hij refereert hiermee naar de 4,8 miljoen spelers die op de eerste dag waren ingelogd op de overvolle Diablo III-servers.

Morhaime zegt verder dat het team niet goed genoeg was voorbereid op de grote stroom gamers, waardoor de servers van Diablo III de eerste paar dagen te kampen hadden met veel problemen. Er werd door gamers vooral veel geklaagd over 'error 37', die ervoor zorgde dat de game niet speelbaar was.

0 Reactie(s) op: Diablo III 6,3 miljoen keer verkocht in eerste week

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.