Die knotsgekke Japanners ook altijd

Door: | 02 september 2011 13:09

Apps & Software

Tetman is gebaseerd op een onderdeel van een Japanse televisieshow (in Nederland bekend als Hole in the Wall), waarin deelnemers een dusdanige houding moeten aannemen waarmee ze precies door een vorm in de muur kunnen komen.

Dit spel speelt in op de maffe tv-show en maakt gebruik van zes knoppen om jouw personage in de juiste houding te krijgen. Deze positie moet je aanhouden tot de bewegende muur gepasseerd is. Het spel doet vooral beroep op je reflexen, gezien het tempo toeneemt.

Reflexgame

Een simpelere reflexgame als Tetman is er niet, maar het is ver-makelijk voor uren, zeker gezien de actie in een onmogelijke snelheid toeneemt. Het is op een domme manier leuk en de game is perfect voor korte speelsessies.

We prijzen Tetman om zijn simpliciteit, maar hoewel we onszelf niet willen tegenspreken over het feit dat er zes manieren zijn om jezelf in een gat te wringen, moet er toch gezegd worden dat meer variëteit in de gameplay gewenst is - wellicht in de vorm van meerdere modi. Het is slechts een klein minpunt, maar deze is het vermelden zeker waard.

Kortom

Als je een intellectueel type bent dat op zoek is naar een goed verhaal, strategische gameplay en explosieve 3D-graphics, dan zal Tetman op zijn zachtst gezegd teleurstellen. Simpeler kun je een iPhone-titel niet krijgen en dat is in dit geval niet eens zo'n slechte zaak.