© CIDimport

Diep de oceaan in!

Geplaatst: 14 januari 2012 - 16:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

In Squid Drop moet je zo diep mogelijk de oceaan induiken met een inktvisje. Door je duim van links naar rechts over het scherm te bewegen, vliegt je inktvis alle kanten op en moet je snel handelen om te voorkomen dat jouw inktvis andere monsters of obstakels raakt op zijn weg naar beneden.

Er zijn heel wat modi in Squid Drop gestopt. Als je op de knop 'opnieuw spelen' drukt, weet je nooit wat voor modus je krijgt voorgeschoteld. Bliksemsnelle meervallen ontwijken, sleutels verzamelen om voorbij poorten te komen of gewoonweg oppassen voor gevaarlijke, spugen-de slakken - het kan allemaal in Squid Drop. Het is een interessant concept om de speler niet de mogelijkheid te geven een modus te kiezen en het spel blijft hierdoor - ook na vele speelbeurten - fris.

Leaderboards

Dat het ene level moeilijker is dan het andere is niet gek, maar het is mede om die reden jammer dat er geen aparte leaderboards zijn voor elke modus. Er is geen enkele manier aanwezig om er achter te komen op welke positie je in het leaderboard staat, als je niet tot de tien beste spelers behoort. Een integratie met Game Center zou in dit geval geen misplaatste toevoeging zijn geweest.

Kortom

Hoewel de presentatie van het spel enigszins teleurstelt en de leaderboards best wat verbeteringen kunnen gebruiken, is Squid Drop zeker een vermakelijke game. Het is uiterst verslavend om zo ver mogelijk te komen en een scherpe high score te behalen. Het spel mag, zeker gezien de lage prijs, niet ontbreken op je iPhone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten