DiffPDF 2.1.1

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 31 augustus 2012 15:06

Apps & Software

Documenten met elkaar vergelijken is ontzettend lastig om met het blote oog te doen. De kans dat we iets over het hoofd zien is er altijd. Met DiffPDF kunt u twee PDF-bestanden met elkaar vergelijken.

Waar veel programma's u in het duister laten met betrekking tot de werking ervan, behoeft DiffPDF eigenlijk geen uitleg, het wijst zich allemaal redelijk vanzelf. U laadt eerst de eerste PDF, daarna de PDF waarmee u deze wilt vergelijken en klikt vervolgens op Compare. Het programma heeft dan even nodig om de zaken met elkaar te vergelijken (waarbij een klein minpunt is dat het lijkt of het programma hangt). Daarna worden de resultaten naast elkaar getoond.

Vergelijken is een kwestie van twee documenten selecteren en klikken op Compare.

U kunt de verschillen tussen de documenten vervolgens op verschillende manieren aan het licht brengen. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillen in, bijvoorbeeld, de tekst en verschillen in de indeling. Deze keuze hoeft u niet vooraf te maken, u kunt dat ook na het vergelijken nog doen. Vervolgens kunt u aangeven of u die verschillen wilt opsommen met behulp van een logbestand, of dat u deze in het document wilt laten oplichten en nog een flink aantal andere methoden. Handig daarbij is dat de scrollbalken van beide deelvensters (met document 1 en 2) aan elkaar gekoppeld zitten, zodat u links en rechts altijd naar hetzelfde gedeelte van het document kijkt.

U kunt onder andere vergelijken aan de hand van tekst, maar ook aan de hand van de documentindeling.

DiffPDF is een klein, maar krachtig (en bovendien draagbaar) programma dat een wereld van verschil kan maken wanneer u twee PDF-bestanden hebt waartussen u de verschillen moet zien (bijvoorbeeld om een oude versie met een nieuwe versie te vergelijken). Het is prettig dat de verschillen daadwerkelijk oplichten, maar het is wel jammer dat u (bijvoorbeeld) geen uitgebreid rapport kunt uitdraaien, zodat u een duidelijk lijstje hebt van wat er eventueel aangepast moet worden. Per ongeluk de verkeerde versie gebruiken wordt op deze manier in ieder geval heel onwaarschijnlijk.

DiffPDF 2.1.1

Freeware

Taal Engels

Download 5,84 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 5,88 MB harde-schijfruimte

Maker Mark Summerfield

Oordeel 8/10

Pluspunten

Draagbaar

Zeer efficiënt documenten vergelijken

Vergelijken op tekst en op indeling

Minpunten

Programma lijkt te hangen tijdens vergelijkproces

Geen uitgebreide exportmogelijkheden voor rapportagedoeleinden

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: DiffPDF 2.1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.