Digitaal museum over de gitaren van George Harrison

© CIDimport

Digitaal museum over de gitaren van George Harrison

Geplaatst: 1 mei 2012 - 13:41

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Redactie ID.nl

Paul, John, George en Ringo. Het horen van die vier namen doet het hart van menig muziekliefhebber harder stromen. Het zijn de namen van The Beatles die decennia geleden muziek maakten die nu nog steeds populair is. George Harrison, gitarist van de band, heeft tijdens zijn carrière vele bijzondere gitaren verzameld. Na zijn dood in 2001 kwam het idee voor een museum om al deze bijzondere gitaren aan een breed publiek te tonen. In plaats van een echt museum is er gekozen voor een digitaal museum in de vorm van een app op de iPad, toegankelijk voor liefhebbers over de gehele wereld.

De app draait geheel om de collectie bijzondere gitaren die Harrison in zijn bezit had. De gitaren zijn van alle kanten tot in detail te bekijken en tevens vind je uitgebreide informatie over de gitaren. Zo vind je naast de informatie over het type gitaar en de fabrikant ook muziekfragmenten van nummers die met de gitaar zijn gemaakt en veel foto's van Harrison met de gitaar te bekijken. De app is fraai vorm gegeven en door de vele informatie, foto's, video's en verhalen kun je uren zoet zijn met dit digitale museum.

Kortom

The Guitar Collection: George Harrison is een digitaal museum wat voor de Beatles-fan of muziekliefhebber echt een aanrader is. De informatie is compleet en de gitaren zijn tot in detail te bekijken. De aanschafprijs is wellicht wat aan de hoge kant, maar voor een echt museum ben je vaak meer geld kwijt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten