Digitale informatie-folder van Schiphol

Door: menno-van-bohemen | 15 januari 2012 09:00

Review

De grootste luchthaven van ons land is meteen een van de drukste van Europa. Wanneer je eens in de zoveel tijd een vluchtuig neemt naar een warm oord, is het makkelijk als je een beetje wegwijs bent op Schiphol. Vroeger zou je een foldertje met plattegrond pakken, tegenwoordig gebruik je gewoon de app van Schiphol.

Een handige feature van de app is het plannen van je reis vanaf het moment dat je de voordeur achter je dichttrekt tot aan het moment dat je opstijgt van de landingsbaan. Je kunt op meerdere manieren je vlucht vinden waarna je stap voor stap te zien krijgt welke stappen je moet ondergaan voordat je weg vliegt naar de zon. Van de treinreis via de paspoort-controle naar het boarden bij de juiste gate, overal is aan gedacht. Wanneer je je registreerd bij Schiphol kun je zelfs push-berichten aanzetten, zodat je niet de tijd vergeet als je druk aan het tax-free shoppen bent.

Op het beginscherm van de app staan de meest recente vertrek- en aankomsttijden, evenals het laatste nieuws over Schiphol en een weerbericht van je ingevoerde bestemming. Wanneer je het menu eenmaal hebt gevonden, deze zit onhandig verstopt onderin je scherm, kun je informatie vinden over faciliteiten op Schiphol, evenals de belastingvrije aanbiedingen in de vele winkels. Op de plattegrond kun je makkelijk zoeken naar winkels, restaurants en gates.

Kortom

De app zit vol handige informatie maar deze is op een omslachtige manier verwerkt in de app. Er zit veel potentie in deze digitale informatiefolder.

0 Reactie(s) op: Digitale informatie-folder van Schiphol

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.