Digitale restaurant-gids met beperkte functionaliteit

© CIDimport

Digitale restaurant-gids met beperkte functionaliteit

Geplaatst: 7 mei 2012 - 13:42

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Redactie ID.nl

Vroeger waren restaurant-gidsen met daarin recensies van professionele proevers de graadmeter om restaurants te beoordelen. Tegenwoordig zijn de professionele recensenten vervangen door gewone mensen en de restaurant-gidsen zijn vervangen door websites als IENS.nl, waarop een ieder zijn mening kan geven over de service en kwaliteit van het eten. Steeds meer mensen kiezen een restaurant uit op basis van een goede beoordeling op IENS.nl. Reden voor IENS om die 'user-generated' recensies te bundelen tot een ouderwetse restaurantgids. Snapt u het nog?

In de IENS Topper Special 2012 staan de beste restaurants en de leukste adresjes. De special is samengesteld op basis van ruim 86 duizend recensies en geeft per provincie een top 10 van de beste restaurants. Ook vind je recepten in de gids zodat je zelf een poging kunt wagen om een sterren-kok te worden.

De gids is een leuk initiatief en goed vormgegeven. De app daarentegen is slechts een PDF-reader waarin je de papieren versie van de gids kunt bekijken. Wanneer je een restaurant selecteert kom je op de IENS-pagina van dat restaurant terecht en ook is het mogelijk om restaurants in de buurt op een kaart te bekijken.

Kortom

De IENS Topper Special 2012 is een leuke gids waarin per provincie de beste restaurants staan. De app is slechts een PDF-reader en dat valt enorm tegen. Er zijn genoeg leuke functionaliteiten te bedenken voor een interactieve restaurant-gids. Helaas heeft IENS het woord 'app' verkeerd begrepen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten