Direct bestanden delen vanuit de Windows Verkenner

Door: Mark Gamble | 19 september 2017 10:43

How To

In de Fall Creators Update - de nieuwe grote update voor Windows 10 - zitten een aantal handige functies. Een daarvan is de mogelijkheid van het bestanden delen direct vanuit de Windows Verkenner, zonder dat je daarvoor OneDrive hoeft te gebruiken.

Meer lezen over de Windows 10 Fall Creators Update? In dit artikel vind je alle vernieuwingen op een rij.

In de Windows Verkenner in Windows 10 Fall Creators Update is een nieuwe functie toegevoegd. Wanneer je met de rechtermuisknop op een bestand klikt, is daar een nieuwe optie bijgekomen: Delen.

Bestand versturen

Als je de Delen-optie aanklikt, wordt een venster geopend, waarin je kunt opgeven met wie je het bestand wilt delen, en op welke manier. Contactpersonen worden weergegeven, maar je kunt ook een app kiezen die je wilt gebruiken om een bestand met een of meerdere personen te delen. Opvallend is dat OneDrive daar niet tussen staat, ook al is deze app geïnstalleerd.

Andere bestandsdeel- of cloudtoepassingen als Dropbox en Box, worden - als je deze hebt geïnstalleerd - ook in de keuze weergegeven.

Kies je voor de Mail-functie, dan wordt een ander nieuw venster geopend, waarin je kunt opgeven met wie je het bestand wilt delen en kun je er een kort bericht bij typen. De Windows 10 Mail-app moet dan wel geconfigureerd zijn voor een mailaccount.

Fall Creators Update

De nieuwe grote update voor Windows 10 verschijnt op 17 oktober. De update zal - net als bij eerdere grotere updates - automatisch worden uitgerold via de Windows Update-functie, maar het zal ook mogelijk zijn om de software los als ISO-bestand te downloaden via Microsoft's Media Creation Tool.

0 Reactie(s) op: Direct bestanden delen vanuit de Windows Verkenner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.