Bestanden direct in je Dropbox dankzij dbinbox

Door: Robbin Ooijevaar | 15 augustus 2014 09:15

Apps & Software

Je bent vast bekend met diensten als YouSendIt en WeTransfer om grote bestanden van anderen te ontvangen. Er is nog een manier om bestanden binnen te krijgen: direct in je Dropbox! Dbinbox regelt dit veilig voor je. Je krijgt een link waarmee anderen kunnen uploaden naar jouw Dropbox.

Dbinbox

Dbinbox is een soort Postvak IN voor je Dropbox. Eenmaal ingesteld maakt de webdienst een map aan in je Dropbox en krijg je een speciale dbinbox-link. Iedereen die deze link heeft, kan bestanden uploaden naar jouw Dropbox (50 MB per keer). Lees ook: Welke clouddienst past bij mij?

Het is mogelijk om een wachtwoord in te stellen dat nodig is om iets te kunnen uploaden. De geüploade bestanden worden automatisch bewaard in je Dropbox en zijn dus vrijwel direct beschikbaar op al je computers waar je Dropbox gebruikt. Omgekeerd werkt het uiteraard niet: niemand kan bestanden downloaden uit je Dropbox.

Ontvang bestanden direct in je Dropbox via je persoonlijke dbinbox-link.

Instellen

Surf naar www.dbinbox.com en geef een willekeurige naam op, bijvoorbeeld hondjes16. Klik op Link met Dropbox en bevestig je actie via je Dropbox-account. Geef eventueel bij Toegangscode een wachtwoord op dat nodig is om bestanden te uploaden. Let op: dit wachtwoord geef je aan mensen die jou bestanden mogen sturen en mag dus niet hetzelfde zijn als je Dropbox-wachtwoord! Dbinbox is nu klaar voor gebruik. Onze persoonlijke link in dit voorbeeld is http://dbinbox.com/hondjes16.

Meld je aan bij dbinbox en ontvang een persoonlijke upload-link naar je Dropbox.

Veilig

Het fijne aan dbinbox is dat de dienst geen toegang verlangt tot je volledige Dropbox. Dit klinkt logisch, maar is helaas niet vanzelfsprekend. Sommige webdiensten die je kunt integreren met Dropbox vereisen volledige toegang tot alle bestanden (!) en dat is bijzonder onwenselijk. Het is daarom slim om dit artikel goed door te lezen.

Dbinbox is bescheiden en wil alleen toegang tot de map dbinbox in de submap Apps van je Dropbox. Hierin worden de bestanden die je binnenkrijgt bewaard.

De bestanden die je binnenkrijgt via dbinbox staan in de gelijknamige map in de app-map van je Dropbox.

Wil je dbinbox ooit weer uit je Dropbox verwijderen? Meld je aan bij www.dropbox.com, klik rechts boven in beeld op je gebruikersnaam en kies Settings / Security. Bij Apps linked onderaan de pagina vind je dbinbox. Klik hierachter op het kruisje om de dienst te ontkoppelen van je Dropbox-account. De map dbinbox in de map apps van je Dropbox wordt niet gewist en kun je (optioneel) zelf verwijderen.

3 Reactie(s) op: Bestanden direct in je Dropbox dankzij dbinbox

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 augustus 2014 09:43 Anoniem
  Hondjes16. Ja ja..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 augustus 2014 22:45 Anoniem
  Wow bestanden tot wel 50 mb? Mensen dat stelt toch geen reet voor?
  Kun je niet eens een film uploaden in hd kwaliteit.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 september 2014 09:09 Anoniem
  Mijn leven heeft opnieuw weer glans gekregen :-)

  50 MB is idd wel heel weinig…!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.