Disney komt met een nieuwe streamingdienst naast Disney+

Door: Justin Doornekamp | 18 september 2020 09:16

Disney
Nieuws

Disney heeft al een eigen streamingdienst, Disney+, maar toch komt er binnenkort nog een nieuwe dienst aan genaamd Disney Star. Dat kondigde topman Bob Chapek aan. Wat kunnen we van de nieuwe streamingdienst verwachten?

Op Disney+ staat vrijwel het volledige aanbod van Walt Disney, Pixar, Star Wars en Marvel, maar door overnames heeft Disney de filmrechten van nog veel meer uitgevers in bezit. In plaats van die films en series onder te brengen in Disney+, kiest het bedrijf ervoor om volgend jaar een extra streamingdienst te lanceren, zo kondigde Chapek aan.

Aanbod

Op Disney Star krijgen we films en series voorgeschoteld van ABC Studios, bekend van onder meer Once Upon a Time, Lost en Grey’s Anatomy, maar ook van Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight. Welke series en films we precies kunnen verwachten blijft nog de vraag. Wel zal Star alleen eigen content in het aanbod hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix dat naast eigen films en series ook content inkoopt van derde partijen. Op Netflix zijn bijvoorbeeld ook diverse series van FX of Fox te zien, waaronder Family Guy, Sons of Anarchy en Fargo.

De serie Family Guy van Fox is ook al te zien op Netflix.

Het is nog niet duidelijk wanneer en in welke landen de dienst precies zal worden uitgerold. Chapek sprak wel de intentie uit om de dienst internationaal te lanceren. Vorig jaar kwam Disney+ eerst naar Nederland, voordat de streamingdienst voor de rest van Europa beschikbaar kwam.

En Hulu dan?

Disney heeft ook nog een andere streamingdienst, namelijk Hulu, dat momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. De voormalige topman van Disney, Bob Iger, wilde Hulu graag in 2021 internationaal uitrollen, maar Chapek liet in mei van dit jaar weten dat die plannen er niet meer zijn.

“We hebben gekeken naar de verschillende manieren om de internationale markt te betreden”, aldus Chapek. “Op Hulu is vooral content te zien van derde partijen, op Star is dat eigen content. Bovendien is het merk Hulu niet bekend buiten de Verenigde Staten.” Zodoende koos Disney ervoor om Star te lanceren in plaats van Hulu breder uit te rollen. Het is niet bekend of Hulu op termijn helemaal zal verdwijnen en wordt vervangen door Star.

Hulu
Hulu blijft voorlopig alleen beschikbaar in de VS.

Het blijft dus nog even de vraag wat Star te bieden heeft. Zullen er veel nieuwe films en series beschikbaar komen of zal er een grote overlap zijn met het aanbod van bijvoorbeeld Netflix? Mogelijk heeft de komst van Star tot gevolg dat Netflix diverse shows of films uit het aanbod moet halen. De toekomst zal het uitwijzen.

0 Reactie(s) op: Disney komt met een nieuwe streamingdienst naast Disney+

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.