Disney brengt Star naar Disney+

Door: Justin Doornekamp | 17 februari 2021 16:39

Disney
Nieuws

Disney heeft al een eigen streamingdienst, Disney+, maar toch komt er binnenkort nog een nieuwe dienst aan genaamd Disney Star. Wat kunnen we van dit onderdeel in Disney+ verwachten?

Op Disney+ staat vrijwel het volledige aanbod van Walt Disney, Pixar, Star Wars en Marvel, maar door overnames heeft Disney de filmrechten van nog veel meer uitgevers in bezit. In plaats van die films en series onder te brengen in Disney+, kiest het bedrijf ervoor om een extra onderdeel toe te voegen aan de streamingdienst. Deze verschijnt op 23 februari in Nederland. 

Aanbod

Op Disney Star krijgen we films en series voorgeschoteld van ABC Studios, bekend van onder meer Once Upon a Time, Lost en Grey’s Anatomy, maar ook van Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight. 

Recent werd bekendgemaakt welke series en films we kunnen verwachten. Het betreft 50 tv-series, meer dan 250 films en 4 'originals'. Disney belooft dat het aanbod iedere maand wordt uitgebreid. 

Vanaf 23 februari kun je onder meer naar de series 24, Buffy The Vampire Slayer, The X-Files en Lost kijken. Films die je op Star kunt verwachten zijn onder meer The Grand Budapest Hotel,  Life of Pi en The Day After Tomorrow.

Star zal alleen eigen content in het aanbod hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix dat naast eigen films en series ook content inkoopt van derde partijen. Op Netflix zijn bijvoorbeeld ook diverse series van FX of Fox te zien, waaronder Family Guy, Sons of Anarchy en Fargo.

Omdat er met Star ineens veel meer series en films op Disney+ komen, gaat de streamingdienst de abonnementsprijzen verhogen, met 2 euro per maand of 20 euro per jaar. Wie vóór 23 februari een abonnement bij Disney+ afsluit kan nog enkele maanden profiteren van de lagere prijzen. 

De serie Family Guy van Fox is ook al te zien op Netflix.

En Hulu dan?

Disney heeft ook nog een andere streamingdienst, namelijk Hulu, dat momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. De voormalige topman van Disney, Bob Iger, wilde Hulu graag in 2021 internationaal uitrollen, maar de huidige topman Bob Chapek liet in mei van 2020 weten dat die plannen er niet meer zijn.

“We hebben gekeken naar de verschillende manieren om de internationale markt te betreden”, aldus Chapek. “Op Hulu is vooral content te zien van derde partijen, op Star is dat eigen content. Bovendien is het merk Hulu niet bekend buiten de Verenigde Staten.” Zodoende koos Disney ervoor om Star te lanceren in plaats van Hulu breder uit te rollen. Het is niet bekend of Hulu op termijn helemaal zal verdwijnen en wordt vervangen door Star.

Hulu
Hulu blijft voorlopig alleen beschikbaar in de VS.

Mogelijk heeft de komst van Star tot gevolg dat Netflix diverse shows of films uit het aanbod moet halen. 

0 Reactie(s) op: Disney brengt Star naar Disney+

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.