DisplayFusion 3.1.8

Door: Edmond Varwijk | 26 april 2010 15:10

Apps & Software

DisplayFusion is net als UltraMon een hulpprogramma voor Windows dat meer mogelijkheden biedt voor het werken met meerdere monitoren. Het biedt zowel een slimme taakbalk, opties voor vensterbeheer, als het gebruik van verschillende achtergrondjes op de verschillende monitoren.

De lijst met functies van DisplayFusion is minder uitgebreid dan die van zowel UltraMon als Actual Multiple Monitors. Wel is er een gratis versie, maar alle echt relevante opties zitten uitsluitend in de betaalde versie. Het over meerdere beeldschermen spreiden van een afbeelding of elk scherm een eigen achtergrond geven, behoort bij DisplayFusion tot de functies voor het aanpassen van de opmaak van een multimonitorbureaublad.

Behalve welke achtergrond gekozen moet worden, zijn er in DisplayFusion ook aanvullende opties zoals hoe het programma moet optreden wanneer de computer op afstand wordt overgenomen of wanneer deze op de accu werkt.

De opties om de achtergrond van het bureaublad aan te passen zijn bij DisplayFusion goed verzorgd.

Anders dan in UltraMon en Actual Multiple Monitor biedt DisplayFusion de erg leuke mogelijkheid afbeeldingen van internet direct als achtergrond te gebruiken. In plaats van een afbeelding op de eigen computer te selecteren, kan ook een koppeling met Flickr en het minder bekende Vladstudio worden gemaakt. Het is zowel mogelijk eenmalig een achtergrond van deze sites te halen, maar de afbeelding kan ook automatisch gerouleerd worden.

DisplayFusion is echter niet in staat om verschillende screensavers op de monitoren te tonen.

Automatisch de bureaubladachtergrond downloaden van een online fotosite levert niet gegarandeerd mooie achtergrondjes op.

Vensterbeheer

Voor het verplaatsen van vensters naar een ander scherm of deze in één keer te maximaliseren op een ander scherm, biedt DisplayFusion in eerste instantie alleen sneltoetsen. Het zijn er wel veel en ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Wat niet standaard is ingeschakeld, zijn knoppen op de titelbalk van ieder venster waarmee u dat venster verplaatst of naar een ander beeldscherm stuurt. U moet deze apart inschakelen. De manier waarop u in DisplayFusion toetscombinaties kunt maken voor allerhande vensterbeheerzaken is heel mooi. Deze sneltoetsen kunt u vervolgens weer koppelen aan een knop op de titelbalk.

DisplayFusions toetscombinaties voor vensterbeheer zijn volop te bewerken en geven de gebruiker alle mogelijkheden.

Taakbalk

DisplayFusion kan de Windows Taakbalk verlengen tot deze zich over alle aangesloten beeldschermen uitstrekt. Daarbij kan het op iedere monitor alleen die programma’s tonen die ook op die monitor actief zijn. Ook de Windows 7-miniaturen zijn ondersteund.

De opties van DisplayFusion voor de slimme taakbalk op elk scherm.

Windows 7

DisplayFusion ondersteunt Windows 7, maar scoort nog laag als het gaat om het ook echt voor meerdere monitoren uitbreiden van Windows 7-functies. Zo ontbeert DisplayFusion een eigen Alt+Tab op ieder scherm, de verschillende Aero-functies en JumpLists.

Conclusie

Rondom het bureaublad biedt DisplayFusion een paar functies die niet in de andere multimonitorprogramma’s zitten. De uitgestrekte Windows Taakbalk is bij DisplayFusion goed voor elkaar, maar op Windows 7-functies laat het programma het (net als zijn concurrenten afweten). Wie alleen wat basisfuncties voor bureaubladbeheer zoekt, kan eens naar de gratis versie van DisplayFusion kijken. Wie echt met meerdere monitoren aan de slag wil, zal de Pro moeten kopen.

DisplayFusion 3.1.8

Prijs € 18,80

Taal Nederlands

Medium 999 KB download

Proefversie Beperkte gratis versie of 1 maand Pro-versie

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7; Vista en 7: 32 en 64 bit

Systeemeisen Onbekend

Maker Binary Fortress Software

Oordeel 7/10

Pluspunten

Betere multimonitorfunctionaliteit dan Windows

Slimme taakbalk

Koppeling online fotosites

Nederlandstalig

Minpunten

Windows 7-functies beperkt ondersteunt

Vensterbeheer beperkt

0 Reactie(s) op: DisplayFusion 3.1.8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.