Dit gaat er straks veranderen in de Windows 10 Store

Door: Mark Gamble | 22 september 2017 15:45

Nieuws

Binnenkort gaat de Windows Store op de schop. Op deze plek kun je vanuit onder meer Windows 10 direct apps installeren en muziek downloaden. Vanaf de Fall Creators Update krijgt de store een ander jasje.

De Windows Store is in Windows 10 de plek om extra toevoegingen tot het besturingssysteem te downloaden. En voor gebruikers van de eenvoudigere versie van Windows - Windows 10 S - is het zelfs de enige manier om software te installeren.

Nieuwe versie

Vanaf de Fall Creators Update krijgt de Windows Store een nieuw pictogram en lijkt de naam ook te veranderen in Microsoft Store. Waarschijnlijk wordt het straks mogelijk om ook randapparatuur voor een Windows 10-computer via de Store aan te schaffen, in plaats van alleen software. Ook kan de nieuwe store worden ingezet om apps en gedownloade media multiplatform aan te bieden.

Groove Music

Met de nieuwe store was het ook de bedoeling dat je direct muziek kon aanschaffen via de Microsoft-steamingdienst Groove Music. Maar Microsoft heeft bekend gemaakt dat het gaat stoppen met Groove, waardoor het aanbod aan muzieknummers ook gaat verdwijnen uit deze store. Meer informatie over de beslissing van Microsoft vind je hier.

0 Reactie(s) op: Dit gaat er straks veranderen in de Windows 10 Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.