Dit heb je nodig voor een perfecte Hemelvaartsdag

Door: Martin Gijzemijter | 24 mei 2017 14:23

How To

Hemelvaartsdag staat voor de deur, en die dag kun je natuurlijk relaxt op de bank doorbrengen, óf je kiest ervoor om erop uit te trekken en de dag onvergetelijk te maken. Áls je dat dan doet, moet je natuurlijk wel voorzien zijn van een goede uitrusting. Hoe zo’n uitrusting eruit ziet? Wij helpen je vast op weg.

Netflix

Het kan natuurlijk zijn dat je valt onder de categorie mensen die een onvergetelijke dag toch zien als een dagje op de bank, en daar kunnen we ons ook iets bij voorstellen. Aanstaande dinsdag verschijnt namelijk het gloednieuwe seizoen van House of Cards op Netflix, en aan zo’n nieuw seizoen kun je natuurlijk niet beginnen zonder in ieder geval het vorige seizoen even opnieuw te bekijken. Zak chips erbij, fles cola en voila, zo kom jij het Hemelvaartsweekend wel door.

Festivalzoeker

Besluit je er lekker op uit te gaan, dan is een festival bezoeken natuurlijk een goede manier om het meeste uit je Hemelvaartsdag te halen. Maar naar welk festival ga je dan eigenlijk? Schrik niet, dit jaar zijn er op Hemelvaartsdag maar liefst 31 festivals in Nederland en België (want waarom zou je het per definitie binnen de landsgrenzen houden). Gelukkig hoef je ze niet allemaal zelf op te snorren, op de website Festivalinfo.nl vind je alle informatie die je nodig hebt.

Buienradar.nl

Een regenbuitje tijdens zo’n festival is helemaal niet erg, maar als het de hele dag met bakken naar beneden komt, dan wil je daar natuurlijk wel op voorbereid zijn. Buienradar is in dat geval je beste vriend, want de website laat je niet alleen op lange termijn zien wat er met het weer gebeurt, maar de smartphone app waarschuwt je ook kort van tevoren als de wolken besluiten om hun deuren open te zetten.

UV Coach

Een souvenirtje van een festival is altijd leuk, tenzij dat souvenirtje huidkanker is. Men doet nog altijd een beetje laconiek als het gaat om op tijd smeren (ach joh, dat beetje zon), maar de realiteit is dat zonnebrand smeren tegenwoordig echt geen overbodige luxe meer is. Wanneer je moet smeren? Dat kan de app UV-coach je vertellen. De app berekent je ‘zonneweerstand’ op basis van de gegevens die je invoert (haarkleur, oogkleur, etc) en geeft je op basis daarvan advies op maat over wanneer te smeren.

Powerbank

Al die apps zijn natuurlijk leuk, maar je hebt er verdraaid weinig aan als je smartphone besluit ermee op te houden omdat de batterij leeg is. Wanneer je een hele dag op pad gaan, raden we je dan ook aan om een powerbank mee te nemen. Afhankelijk van het type powerbank dat je koopt, kun je je smartphone 1, 2 soms zelfs 3 keer volledig opladen. Daar zou je Hemelvaartsdag toch wel mee moeten kunnen redden. Een mooi overzicht van powerbanks vind je hier.

Hangover Cures and Remedies

En dan, de morning after. Je hebt het heel, héél gezellig gehad tijdens Hemelvaartsdag, met de nodige alcohol en draar krijg je nu de rekening van. Hoe was het ook alweer, nog een biertje er tegenaan? Of iets met rauw ei en tomatensap? De app Hangover Cures en Remedies biedt je allerlei trucjes om zo snel mogelijk van je kater af te komen, met behulp van tips van ‘ervaringsdeskundigen’. De app zelf ziet er niet uit, maar je voelt je waarschijnlijk zo ellendig dat je dat niet meer ziet.

0 Reactie(s) op: Dit heb je nodig voor een perfecte Hemelvaartsdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.