Dit is de beste messenger-app voor jou

Door: richard-veenstra | 24 januari 2017 07:06

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 06: Viber

Tip 06 Viber is vooral geschikt om mee te bellen en videobellen.

Viber is in eerste instantie een dienst waarmee je kunt bellen en videobellen. Registreren doe je met je telefoonnummer en als iemand uit je adresboek ook bij Viber is geregistreerd, dan zie je dat als je op Contacten tikt en bovenin de optie Viber selecteert. Een Viber-gesprek maak je door op het paarse Viber-icoontje te tikken. Deze gesprekken zijn gratis. Als je op Alle tikt, kun je ook andere gebruikers bellen of videobellen. Je kunt de dienst ook gebruiken om een gesprek naar een normaal telefoonnummer te plegen. De prijzen variëren per land, maar een gesprek naar een nummer in de Verenigde Staten kost bijvoorbeeld twee cent per minuut, een gesprek naar een mobiele telefoon in China slechts 1,4 cent per minuut. Chatten kan ook: hiervoor tik je op de naam van de contactpersoon en kies je voor Gratis bericht. In het chatvenster kun je, door op het plusje te tikken, ook foto’s, video’s en doodles versturen. Deze laatste optie is leuk als je een handgeschreven berichtje wilt sturen. Het is eveneens mogelijk om een audiobericht te versturen. Tik je op Openbaar, dan zie je openbare chatgroepen. Je meldt je hiervoor aan door op Volgen te tikken, maar je kunt alleen berichten lezen. Om berichten te kunnen plaatsen, moet je door iemand als deelnemer worden toegevoegd.

Tip 07: Kik

Kik is een messenger-app die alleen voor mobiele apparaten beschikbaar is. Het voordeel is dat je je niet hoeft aan te melden met een telefoonnummer. Je kunt een-op-een chatten met mensen die je kent, maar het is ook mogelijk om je aan te melden bij chatgroepen en met onbekenden te chatten. Aanmelden bij een chatgroep doe je door een speciale Kik-code te scannen met de app. In de app hoef je alleen maar even naar beneden te vegen. Je zit dan gelijk in de chatgroep; zo’n groep kan overigens maximaal vijftig leden hebben. Je ziet welke leden er in de chatgroep zitten en door op de naam van een lid te tikken, kun je hem of haar een privébericht sturen. Naast tekstberichten verstuur je eveneens gemakkelijk foto’s en video’s. Koppelingen en websites kun je meteen vanuit de app bekijken. Je kunt je Kik-berichten alleen op één apparaat tegelijk bekijken. Zodra je Kik op een ander apparaat installeert en hierop inlogt, worden al je berichten op het andere apparaat verwijderd. Je kunt de geschiedenis van je berichten op het nieuwe apparaat niet terughalen.

Wil iemand je op Line toevoegen, dan hoeft hij alleen maar je persoonlijke QR-code te scannen

Tip 08: Line

Line is een WhatsApp-concurrent die voornamelijk in Japan erg populair is. Toch heeft de dienst wereldwijd zo’n 600 miljoen gebruikers. Grootste verschil is dat Line een tijdlijn-functie heeft. Hier kun je berichten, foto’s en video’s plaatsen en vrienden kunnen hierop reageren. Je bereikt de tijdlijn door op het middelste icoontje onderin te tikken. Net als bij Facebook kun je op Like tikken of een reactie plaatsen door op Comment te tikken. Je moet een telefoonnummer opgeven bij registratie, maar dit nummer is niet te zien door je contactpersonen. Mensen kunnen je toevoegen door je User-ID in te geven; deze kies je als je je registreert. Je kunt ook een QR-code genereren die gebruikers kunnen scannen met hun smartphone. Hiervoor tik je op het profiel-icoontje links onderin. Tik vervolgens op je eigen naam en kies voor Edit Profile. Onderaan tik je op My QR Code om je QR-code weer te geven. Om een QR-code van iemand anders te scannen, tik je op QR Code Reader. Om een groep te creëren, ga je naar de tijdlijn en tik je op de vier bolletjes rechts bovenin. Kies voor Create a Group en geef een naam aan bij Group Name. Tik op Add om contactpersonen toe te voegen.

Tip 08 Line heeft ook een tijdlijn waar je contactpersonen berichten kunnen plaatsen, vergelijkbaar met de tijdlijn van Facebook.

Tip 09: Hangouts

Hangouts is de messenger-app van Google en is beschikbaar op je pc en de bekende mobiele platformen. De app is erg sterk in het voeren van groepsgesprekken, en dan met name met video. Je meldt je aan met je Google-account en door op het plusje te tikken, start je een nieuw gesprek. Tik op Nieuwe groep en vul eventueel iets in bij Geef je groep een naam. Je kunt afbeeldingen, video’s en emoji’s verzenden en bovenin start je een videogroepsgesprek door op het camera-icoontje te tikken. Hangouts is erg geschikt als je wel eens iets moet bespreken in teamverband. Je voegt mensen aan een hangout toe door naar het groepsgesprek te gaan en op Mensen toevoegen te tikken. Een hangout kan maximaal 25 deelnemers bevatten, maar je kunt ook een openbare hangout uitzenden, een zogenaamde Hangout on Air. Net als bij Skype en Viber kun je vanuit de app ook normale telefoonnummers bellen. Hiervoor heb je dan wel beltegoed nodig. Dit kun je niet vanuit de app toevoegen, je moet deze pagina bezoeken en met je Google-accountgegevens inloggen.

Hangouts is vooral interessant voor wie vaak groepsgesprekken voert

Tip 10: HelloTalk

Tip 10 Met HelloTalk kun je gesprekken meteen vertalen naar je moedertaal en kunnen zinnen vertaald worden door je contactpersoon.

HelloTalk is een vreemde eend in de bijt, want het gaat hier niet om een normale messenger-app. Deze dienst is bedoeld voor mensen die een andere taal willen leren. Na aanmelding kies je welke taal je wilt leren en wat je moedertaal is. Je kunt maximaal één taalcombinatie aangeven met een gratis abonnement. Wil je een extra taal toevoegen, dan ga je naar Profile en tik je op het pennetje naast je accountnaam. Tik op de taalcombinatie en selecteer Learn & Teach 1 More Language. Dit kost je 4,99 euro. Je zoekt taalpartners door op Search en vervolgens op het vergrootglas te tikken. Hier geef je aan welk niveau je hebt en kun je eventueel je zoekresultaten begrenzen. In een chat tik je op een tekstballonnetje en kies je voor Abc om een zin of deel van de zin te corrigeren. Als je een bericht niet helemaal begrijpt, tik je op het vertaal-icoontje. Naast teksten kun je ook audioberichten versturen en videobellen met contactpersonen. HelloTalk is enorm handig om spelenderwijs een nieuwe taal te leren. De gratis versie is prima als je een paar keer per dag een bericht wilt sturen en niet meer dan 25 vertalingen per dag doet. Wil je meer, dan moet je een betaald abonnement afsluiten voor 1,99 euro per maand of 14,99 euro per jaar.

0 Reactie(s) op: Dit is de beste messenger-app voor jou

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.