Dit is de dating-app van Facebook

Door: Justin Doornekamp | 01 december 2019 06:28

Blog

Facebook springt in op het succes van dating-apps en lanceerde in september een eigen datingplatform. Gewoon binnen de app van Facebook. Begin 2020 komt de dienst ook naar Europa. Dit kunnen we van Facebook Dating verwachten.

Binnen de Facebook-app kun je straks een datingprofiel aanmaken, dat los zal staan van je huidige profiel op Facebook. Daarvoor moet je wel minimaal achttien jaar oud zijn en de laatste versie van de Facebook-app op je telefoon hebben staan.

Vervolgens word je gekoppeld aan andere Facebook-gebruikers die eveneens een dateprofiel hebben aangemaakt. Het social media-platform doet dit op basis van je voorkeuren, je interesses en je activiteit op Facebook. Swipen of wachten tot je een match hebt, zoals bij Tinder, hoeft niet: als je in iemand geïnteresseerd bent, kun je direct op zijn of haar profiel een berichtje achterlaten. Kijk je liever de kat uit de boom, dan kun je ook enkel op de Vind-ik-leuk-knop drukken op dat profiel. Ben je niet geïnteresseerd, dan kun je het profiel gewoon wegklikken. Hebben beide gebruikers interesse in elkaar, dan kun je via Messenger kletsen.

Secret Crush

Je kunt ervoor kiezen om gekoppeld te worden aan directe Facebook-vrienden of aan vrienden van vrienden. Een match kan ook ontstaan met iemand die geheel buiten je contacten valt. Om ongemakkelijke situaties te voorkomen, kun je alleen gekoppeld worden aan directe vrienden als jij (maar ook de andere gebruiker) de Secret Crush-optie aan hebt staan. Hierna kun je tot negen Facebook-vrienden selecteren die jij wel ziet zitten.

Alle datinggerelateerde gegevens worden volgens Facebook afgeschermd van je standaardprofiel op het social media-platform. Dus je hoeft niet bang te zijn dat de laatste ontwikkelingen omtrent je vrijgezelle leven straks op straat liggen.

Facebook wil voor het datingplatform ook een koppeling maken met de Stories-functie van Facebook en Instragram. Hierdoor kun je ook korte filmpjes van jezelf maken en deze aan je datingprofiel toevoegen.

Facebook Dating is inmiddels gelanceerd in negentien landen, waaronder de Verenigde Staten, Argentinië, Brazilië, Canada en Mexico. In Europa wordt de datingdienst begin 2020 gelanceerd. Nog even wachten dus.

0 Reactie(s) op: Dit is de dating-app van Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.