Dit is de nieuwe streamingdienst Peacock

Door: Justin Doornekamp | 18 augustus 2020 09:33

Nieuws

We hebben niets te klagen als het gaat om het streamen van televisieseries of films. Netflix is allang niet meer de enige streamingdienst en tegenwoordig kunnen we ook genieten van onder meer Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video en Videoland. NBC Universal heeft ook een nieuwe dienst gelanceerd, genaamd Peacock. Wat kunnen we hiervan verwachten?

NBC Universal gooit het over een andere boeg: met Peacock kun je gratis 13.000 uur aan films en series kijken. Daarmee is de streamingdienst momenteel de enige streamingdienst die volledig gratis content aanbiedt. Er zit wel een (klein) addertje onder het gras: je krijgt namelijk advertenties te zien. Per uur dat je kijkt, krijg je ongeveer vijf minuten aan advertenties te zien. Dat lijkt mee te vallen, zeker als je het vergelijkt met een avondje tv kijken op één van de commerciële zenders.

De gratis dienst zal dan ook veel consumenten met een krap budget aanspreken, want voor een dienst als Netflix betaal je al snel 11 tot 14 euro per maand en dat kan op jaarbasis een aardig bedrag zijn.

Betaalde abonnementen

Overigens biedt Peacock ook betaalde abonnementen aan. Zo krijg je voor circa 5 euro per maand 20.000 uur aan extra content, waaronder Peacock Originals. Dit duurdere abonnement heeft ook nog advertenties. Zit je niet te wachten op reclames, dan moet je nog eens circa 5 euro extra betalen. Zelfs het duurste abonnement van Peacock is dus nog goedkoper dan een abonnement bij Netflix.

Met Peacock heb je echter (nog) niet de optie om films en series in 4K of Dolby Atmos te bekijken. In tegenstelling tot Netflix kun je ook nog niet content op je mobiele apparaat downloaden. Het ligt in de lijn der verwachting dat NBC Universal dit later met een update alsnog zal aanbieden.

Aanbod

Wat voor content kun je verwachten? Met de gratis versie van de streamingdienst kun je onder meer genieten van klassieke shows van NBC, waaronder Parks and Recreation (van de makers van The Office), 30 Rock en Saturday Night Live. Ook vind je diverse films van Dreamworks en Universal. Peacock Originals zijn dan weer series of films die exclusief voor de streamingdienst zijn gemaakt, waaronder de komedieserie Intelligence met Friends-acteur David Schwimmer en een film gebaseerd op de serie Psych.

Peacock is inmiddels beschikbaar in de Verenigde Staten, maar nog niet in Nederland. NBC Universal liet wel weten de intentie te hebben om de streamingdienst ook internationaal uit te rollen, maar wanneer dit precies zal gebeuren is vooralsnog onbekend. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten.

1 Reactie(s) op: Dit is de nieuwe streamingdienst Peacock

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 augustus 2020 20:08 Kasander1
    13.000 Uur aan content zijn ONGEVEER 140 films. Dat is niet veel tegenwoordig.

    Jammer dat er niet een aanbieder mag zijn die het aanbod van een torrent-site mag aanbieden voor een aangename prijs (25 euro per maand?!). Die zou in een keer de hele streaming wereld overhoop helpen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.