Dit is de nieuwe To Do app van Microsoft

Door: Justin Doornekamp | 24 september 2019 17:45

Blog

Microsoft heeft zijn To Do-app in een nieuw jasje gestoken in de hoop Wunderlist-gebruikers aan zich te binden. Dit is er nieuw.

Hoewel je Wunderlist technisch gezien nog steeds kunt downloaden, wil Microsoft liever dat je de To Do-app gaat gebruiken. Het bedrijf komt met een frisse nieuwe look voor To Do, bovenop de integratie met andere diensten van Microsoft. Voor Wunderlist-gebruikers is het een feest van herkenning.

De grootste verandering is vooral de look en feel van de applicatie. De To Do-app ziet er kleurrijker en gestroomlijnder uit dan voorheen. Bovendien zijn er meer opties om de app te personaliseren, door middel van nieuwe achtergronden. De achtergrond met de Berlijnse televisietoren zullen Wunderlist-gebruikers nog wel herkennen.

De nieuwe app lijkt op veel vlakken op de Wunderlist-app en dit zal ongetwijfeld voor veel gebruikers de stap kleiner maken om over te stappen op de To Do-app. De nieuwe tool heeft ook een donkere modus en dat is handig als je in de avonduren je takenlijstje moet bijwerken.

Verder is er een verbeterde integratie met andere bestaande diensten van Microsoft. In e-mailprogramma’s als Outlook en Hotmail kun je berichten als taak aanvinken, terwijl je ook lijstjes uit Microsoft Planner kunt bewerken in de nieuwe app van Microsoft. Ook heeft de Microsoft Launcher een integratie gekregen in To Do.

De bekende achtergrond in Wunderlist.

Nieuwe periode van groei?

Microsoft belooft daarnaast verbeterde synchronisatiemogelijkheden tussen je lijstjes op al je apparaten. Er is ook een integratie met Alexa en Cortana, waardoor je met behulp van Amazon Echo taken aan je lijstje kunt toevoegen. Android- en Windows-gebruikers kunnen switchen tussen persoonlijke en zakelijke takenlijstjes. Voor het veiligheidsgevoel heeft Microsoft een twee-factor-authenticatie ingebouwd.

De nieuwe To Do-app is inmiddels verschenen voor iOS, Android, Mac en Windows. Er is ook een webversie beschikbaar.

Het blijft natuurlijk de vraag of de nieuwe functies voldoende zullen zijn om Wunderlist-gebruikers over te halen. Mogelijk staat Wunderlist zelfs voor een nieuwe periode van groei, nu de ontwikkelaar achter het programma de app weer terug wil kopen van Microsoft.

De nieuwe To Do-app moet Wunderlist-gebruikers overhalen om over te stappen.

0 Reactie(s) op: Dit is de nieuwe To Do app van Microsoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.