Dit is de nieuwe webversie van Outlook

Door: Justin Doornekamp | 05 augustus 2019 17:43

Blog

Microsoft gaat verbeteringen doorvoeren aan de webversie van Outlook en dat is hard nodig, gezien er steeds meer goede alternatieven bijkomen. Vooral de interface wordt onder handen genomen, waarbij de focus komt te liggen op planning en communicatie.

Microsoft werkte in de afgelopen acht maanden hard aan een nieuwe webversie van Outlook. Met name op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten begon het mailprogramma flink achter te lopen op de concurrentie, waaronder de Gmail-suite van Google.

Microsoft is de nieuwe webversie al een tijdje aan het testen en zegt nu genoeg feedback te hebben gekregen om deze uit te rollen onder Office 365-gebruikers.

Dit is er veranderd

In de nieuwe webversie zal je meer opties krijgen om je gebruikersomgeving te personaliseren, onder meer door middel van een donkere modus, maar denk ook aan diverse kleine verbeteringen die volgens Microsoft het beheren van taken en gesprekken moet stroomlijnen. Bovendien kun je iets meer kleur geven aan je e-mails door middel van gifjes en emoji.

Handiger is waarschijnlijk de functie om e-mails te voorzien van tags, zodat je ze gemakkelijk kunt categoriseren. Met een tabje aan de onderkant van het scherm kun je makkelijk schakelen tussen lezen en schrijven, terwijl je nu ook e-mails kunt sluimeren. Hierdoor hoef je niet iedere keer een reminder in te stellen: de gesluimerde e-mails duiken op een later moment gewoon weer op in je inbox.

Ook de kalender in Outlook kent wat nieuwe functionaliteiten, waaronder de optie om snel een Skype- of Teams-meeting te starten vanuit een dropdown-menu. Verder kun je nu meerdere kalenders tegelijk doorzoeken en krijg je een maandoverzicht van alle afspraken die op de planning staan.

Ben je zelf even het overzicht kwijt, dan springt Microsoft in de bres met de To-Do-app in Outlook. Vink een mail aan en vervolgens word je er automatisch aan herinnerd om de mail te beantwoorden.

De nieuwe versie van Outlook wordt momenteel uitgerold.

Outlook webmail

0 Reactie(s) op: Dit is de nieuwe webversie van Outlook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.