Dit is er nieuw aan de Chrome browser

Door: Justin Doornekamp | 06 november 2019 17:35

Nieuws

Google heeft een nieuwe versie uitgerold van Chrome, versie 78 om precies te zijn. Er zijn diverse nieuwe functies aan de browser toegevoegd.

Google blijft schaven aan zijn browser en er komen geregeld updates uit voor Chrome. Vaak vinden de aanpassingen op de achtergrond plaats en merk je daar als gebruiker niet zoveel van. De laatste Chrome-update voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android, brengt echter wat nieuwe functionaliteiten.

Een van de nieuwigheden is puur cosmetisch. Zo is het nu mogelijk om je eigen achtergronden toe te voegen en om de themakleur van een nieuw tabblad te veranderen. Google levert een aantal achtergronden aan, waarvan je de meeste zult herkennen van de officiële Google Wallpapers-app. Je kunt nu je eigen afbeeldingen uploaden of Google er zelf iedere dag één voor je uit te laten kiezen.

Donkere modus

Een andere nieuwe functie is een stuk functioneler. Je kunt nu voor alle websites een donkere modus inschakelen, zelfs als de betreffende website dit niet ondersteunt in de code.

De update legt ook de basis voor de komst van Google's Wachtwoordencheck naar de browser, die als extensie begin 2019 werd gelanceerd. Zo krijg je automatisch meldingen wanneer je een wachtwoord gebruikt waarvan bekend is dat het wachtwoord niet meer veilig is en in een gelekte database zit. Google zal je helpen bij het veranderen van je wachtwoorden en slaat deze vervolgens veilig op.

Er zijn nog wat andere aanpassingen, zoals de optie om een telefoontje te plegen met je Android-telefoon door een nummer in de desktopbrowser aan te klikken. Een push-notificatie op je toestel geeft dan het telefoonnummer weer, waarna je meteen kunt bellen.

Bovendien is er een DNS-over-HTTPS (DoH) protocol geïmplementeerd om te voorkomen dat iemand je surfverkeer in de gaten houdt.

google wachtwoordencheck

1 Reactie(s) op: Dit is er nieuw aan de Chrome browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 november 2019 20:23 john@duurkoop.com
    Ik merkte dat ik Crome 78 had omdat HitmanPro hem ineens zag als malware… Ga nog even uitzoeken hoe dit kan… Ook op mijn andere pc's met HitmanPro…
    iemand anders ook last van dit verschijnsel?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.