Gmail wordt vernieuwd: dit is er nieuw aan de G Suite

Door: Justin Doornekamp | 08 september 2019 17:08

Gmail laptop
Blog

Google rolt enkele nieuwe features uit voor Gmail, die door middel van kunstmatige intelligentie de kwaliteit van je e-mailberichten zullen verbeteren.

We moeten allemaal wel eens vluchtig een mailtje tikken en dan zijn fouten snel gemaakt. Zeker als je veel werkgerelateerde mails verstuurt zijn grammaticale fouten slordig en vaak onnodig. In de nieuwe versie van de G Suite van Gmail komt Google je wat tegemoet. De nieuwe op kunstmatige intelligentie-gebaseerde spellingscontrole zal binnenkort beschikbaar zijn voor G Suite-gebruikers en zal niet alleen kijken naar spelling en grammatica, maar geeft ook suggesties. De spellingscontrole geeft dan bijvoorbeeld advies over hoe je een bepaalde zin mooier op kunt schrijven.

Daarnaast komen er functies die we ook kennen uit Microsoft Word, waaronder autocorrectie en het bekende kronkelige streepje onder woorden die verkeerd zijn geschreven. Onder de automatisch gecorrigeerde woorden vind je een stippellijn. Veel van deze functies zijn overgeheveld van de eerder dit jaar vernieuwde spellingscontrole in Google Docs.

Opmaak in emails

Alleen in het Engels

Volgens Google zullen vooral twee groepen blij zijn met de update, namelijk degenen die werken met een strakke deadline en degenen die Engels als tweede taal hebben. De spellingscontrole ondersteunt namelijk alleen de Engelse taal.

"Als je een strakke deadline hebt en dagelijks veel mails moet tikken, dan zijn spelling en grammatica niet het eerste waar je op let. De extra functionaliteiten helpen je ook bij het schrijven en bewerken van teksten als Engels niet je eerste taal is", aldus Google.

De spellingscontrole wordt automatisch ingeschakeld, maar gebruikers hebben de optie om deze weer uit te zetten aan de hand van de instructies die Google hiervoor geeft.

Google is inmiddels begonnen met de uitrol van de extra functionaliteiten en uiterlijk op 12 september zou iedereen de update binnen moeten hebben.

0 Reactie(s) op: Gmail wordt vernieuwd: dit is er nieuw aan de G Suite

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.