Dit is er nieuw aan Google Maps

Door: Justin Doornekamp | 28 februari 2020 06:03

Blog

Google Maps bestaat vijftien jaar en dat moet gevierd worden. Google komt met een nieuw icoontje voor Google Maps en de app heeft ook een kleine make-over gekregen met enkele nieuwe functionaliteiten.

Erg spannend is het niet, maar Google vindt het een big deal: Google Maps heeft een nieuw icoontje gekregen. Het traditionele kaartje is ingeruild voor een punaise in de kleuren van Google en past nu meer bij de icoontjes van andere Google-apps. Google heeft zelfs een video gemaakt, waarin te zien is hoe het Maps-icoontje door de jaren heen is veranderd.

Nieuwe tabbladen

De app zelf heeft ook wat aanpassingen gekregen. Zo vind je binnen de app twee nieuwe tabbladen aan de onderkant van het scherm, te weten Bijdragen en Updates. Onder het tabblad Bijdragen kun je informatie over wegen, adressen en ontbrekende locaties delen, maar ook recensies en foto's plaatsen. "Elke bijdrage helpt andere gebruikers met het verkennen van nieuwe plekken en om te beslissen wat ze gaan doen", aldus Google.

Onder Updates krijg je toegang tot een feed met trending locaties die je “absoluut een keertje” moet bezoeken. Deze tips worden volgens Google gedeeld door experts en uitgevers. Je kunt hier aanbevelingen verkennen, achterlaten en delen met je netwerk, maar ook direct chatten om antwoorden op je vragen te krijgen.

Het tabblad Voor Jou werd vervangen door Opgeslagen. Hier vind je al je opgeslagen locaties terug, bijvoorbeeld dat ene café of restaurant dat je op je volgende tripje nog wilt bezoeken. Je vindt al deze locaties nu op één plek.

Tijdens het autorijden geeft Google nu bovendien aan wat de maximaal toegestane snelheid is op de desbetreffende weg. Hopelijk voorkomt dat een heleboel boetes.

Meer functionaliteiten op komst

Google zal nog meer nieuwe functionaliteiten uitrollen in maart, onder meer gericht op het openbaar vervoer. Sinds vorig jaar geeft Google Maps aan of het druk is in de trein, metro of bus die je wilt nemen. Daar komt binnenkort meer informatie over bij, onder meer over de toegankelijkheid voor mensen met een handicap en het aantal beschikbare wagons. Op termijn kun je zelfs te weten komen hoe warm of koud het in de bus is. Het blijft overigens nog even de vraag of al deze opties direct in Nederland beschikbaar komen volgende maand.

Verder krijgt de Live View-optie, die in beelden aangeeft waar je naartoe moet lopen, ergens dit jaar een update. Zo zul je door de update in een oogwenk kunnen zien hoe ver je van je bestemming bent verwijderd en welke kant je op moet lopen.

0 Reactie(s) op: Dit is er nieuw aan Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.