Dit is er nieuw aan Slack

Door: Justin Doornekamp | 01 augustus 2019 17:14

Blog

Slack is een softwarepakket dat de communicatie binnen een bedrijf aanzienlijk kan vereenvoudigen. Daarmee worden diensten als e-mail, WhatsApp en zelfs de telefoon gedeeltelijk overbodig. De desktopversie van het programma kreeg recent een update, waardoor je nog efficiënter kan werken. Dit is er nieuw.

Hoewel je aan de buitenkant wellicht weinig nieuws ontdekt aan Slack, is er aan de binnenkant flink gesleuteld. De desktopversie werd ontwikkeld tijdens een periode van snelle groei voor Slack, maar de tand des tijds kreeg het softwarepakket in de greep. Bovendien werd de software ontwikkeld met tools die vandaag de dag niet meer gebruikt worden.

Ondanks dat het team achter Slack veel moeite deed om het programma up-to-date te houden, ontkwam het er niet aan enkele grote veranderingen door te voeren om Slack klaar te stomen voor de volgende fase.

Als gevolg zijn de ontwikkelaars twee jaar geleden begonnen met het bijwerken van het desktopprogramma en in de komende weken wordt Slack van een update voorzien. Er zijn veel technische details beschikbaar, maar het komt erop neer dat voornamelijk gebruikers die in meerdere workspaces zitten, profiteren van de update.

33 procent sneller

Bij het openen van een andere workspace maakt Slack niet langer steeds een kopie van alle benodigde bestanden, bronnen en onderdelen, waardoor de app tot wel 50 procent aan werkgeheugen bespaart. Verder start de applicatie tot 33 procent sneller op dan voorheen en wordt het tien keer sneller voor gebruikers om zich bij een inkomend telefoontje te voegen.

Naast de prestatieverbeteringen moet de vernieuwde applicatie in principe ook beter omgaan met een instabiele internetverbinding. Verder zijn je laatste conversaties voortaan ook nog zichtbaar wanneer je offline bent. De vorige versie van de app werkte helemaal niet wanneer er geen internet was.

Kun je niet wachten op de officiële update, dan kun je hier al aan de slag willen met versie 4.0.

0 Reactie(s) op: Dit is er nieuw aan Slack

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.