Dit is nieuw aan Google Pay

Door: Justin Doornekamp | 07 december 2020 06:08

Nieuws

Google heeft zijn betaaldienst Google Pay flink op de schop genomen. Zowel iPhone- als Android-gebruikers kunnen inmiddels met de nieuwe app aan de slag. Nederlandse gebruikers moeten nog wel even geduld hebben.

Google Pay begon als een vervanging voor je fysieke betaalpas, maar in de afgelopen jaren kwamen er steeds meer functionaliteiten bij. Desondanks is de kern altijd hetzelfde gebleven en ligt de focus nog steeds op contactloos betalen. De dienst bestaat inmiddels vijf jaar en 150 miljoen gebruikers in dertig verschillende landen maken van Google Pay gebruik. Tijd voor een update, zo moet Google gedacht hebben.

Personal finance

Naast de nieuwe vormgeving, legt Google in de nieuwe app de aandacht op personal finance. Zo wordt het gemakkelijker om sneller betalingen te doen aan vrienden en bedrijven. Je kon al betaalverzoeken versturen en betalen, maar dankzij de nieuwe app wordt het makkelijker om bijvoorbeeld een rekening te delen met vrienden en om te zien wie zijn deel van de rekening al dan niet betaald heeft.

Bovendien is er in de app een tabje, waarin aanbiedingen of kortingen van diverse winkels te vinden zijn. Onder een ander tabje krijg je inzicht in je uitgaven, zodat je precies weet wat waar naartoe gaat.

Ook werkt de internetreus samen met elf banken om in 2021 een soort digitale bankrekening te lanceren, die je volledig kunt beheren op je mobiele apparaten. Je sluit dan een rekening af bij één van de aangesloten banken, waarna je in de Google Pay-app vervolgens al je financiën kunt beheren. Vooralsnog werken alleen Amerikaanse banken mee aan de nieuwe bankrekening, genaamd Plex.

Teleurstelling voor Nederlandse gebruikers

Google kwam na de aankondiging van de vernieuwde app met een ietwat teleurstellende boodschap voor Nederlandse gebruikers. Het internetbedrijf zag namelijk vooralsnog geen reden om de Google Pay-app in ons land te lanceren. Dat wil niet zeggen dat je niet aan de slag kunt met de betaaldienst. Google heeft namelijk wel een beperkte versie van Pay gelanceerd. Ben je klant van bunq, Revolut of N26 dan kun je binnen de apps van deze banken een kaart toevoegen aan Google Pay. Op deze manier kun je dan alsnog contactloos betalen en kun je ook de betaaldienst gebruiken bij webwinkels die dit ondersteunen.

Diverse Nederlandse grootbanken hebben inmiddels laten weten interesse te hebben in het aanbieden van Google Pay aan klanten, zonder hierover concrete beloftes te doen. ABN AMRO verwacht hier in de loop van 2021 meer over te melden. Mochten meer banken de dienst van Google omarmen, dan ligt het voor de hand dat een Google Pay-app er alsnog kan komen in Nederland.

0 Reactie(s) op: Dit is nieuw aan Google Pay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.