Dit is Spaces van Dropbox

Door: Justin Doornekamp | 09 oktober 2019 06:42

Blog

Dropbox wil je digitale werkomgeving slimmer maken en met de lancering van een individuele app genaamd Spaces hoopt Dropbox concurrenten als Slack het nakijken te geven.

Spaces moet een manier bieden om nog slimmer met collega’s in een team te werken. Door een separate werkomgeving te bieden in combinatie met kunstmatige intelligentie, kunnen gebruikers volgens Dropbox nu veel beter en efficiënter te werk gaan in teams. De tool richt zich op het reorganiseren van al je cloudcontent en lokale bestanden, waardoor er één centrale plek ontstaat waar jij en je team bij kunnen.

In een blog van Dropbox valt te lezen dat gebruikers straks op één plek hun lokale bestanden, cloudcontent, documenten en webpagina’s kunnen organiseren, waardoor het voor iedereen in je team een stuk gemakkelijker moet worden om bestanden op te zoeken. Je kunt zelfs naar afbeeldingen zoeken, zonder dat je daarvan de bestandsnaam weet, zoals dat bij Google Photos ook al kan. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar die ene foto met een kledingstuk erop? Dan kun je direct zoeken op ‘kledingstuk’ om de afbeelding te zoeken.

Dropbox

Andere functies

Ook kun je uitgebreidere voorbeelden zien van bestanden, waarbij er nu ondersteuning is voor AutoCAD-bestanden (voor technische tekeningen). En er zijn meer functies die het werken in teams moeten vereenvoudigen. Met Spaces kun je berichten naar teams versturen en krijg je een overzicht van notificaties gerelateerd aan opmerkingen van teamleden.

Door kunstmatige intelligentie kan Spaces uit teksten achterhalen welke doelen je team heeft opgesteld en de tool kan deze netjes opsplitsen tot hoofd- en subdoelen. Ook wordt er informatie uit de agenda gebruikt. Spaces kan bijvoorbeeld zien dat je een vergadering hebt over de laatste kwartaalresultaten en kan op basis hiervan documenten aanbevelen die handig zijn om voorafgaand aan de vergadering te lezen.

Dropbox Spaces is direct beschikbaar voor je desktop, maar is ook te vinden in de mobiele app van Dropbox.

0 Reactie(s) op: Dit is Spaces van Dropbox

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.