Dit kun je met de gastmodus van de Google Assistent

Door: Wesley Akkerman | 10 februari 2021 11:08

Blog

Google heeft onlangs de gastmodus uitgerold voor de Google Assistent. Dit is geen incognitomodus voor de stemassistent, maar gasten in huis krijgen ook geen toegang tot persoonlijke gegevens. Wat het precies is en wat je ermee kunt, leggen we in dit artikel uit.

Voordat we de gastmodus activeren, dien je de Google Assistent eerst in te stellen op de Engelse taal. De modus is namelijk nog niet beschikbaar in het Nederlands. Is dat wel het geval, dan kun je het onderstaande commando vertalen naar onze taal. Heb je de Assistent al op het Engels staan? Prima, dan kun je meteen “Hey Google, turn on guest mode” roepen. Wil je de gastmodus uitschakelen, dan roep je simpelweg: “Hey Google, turn off guest mode”. Mocht je twijfelen of de gastmodus geactiveerd is of niet, dan kun je de volgende vraag stellen: “Hey Google, is guest mode on?”. Op een smart display zie je een klein icoontje staan wanneer de modus actief is.

Wat heb je aan de gastmodus van de Google Assistent?

Een gastmodus voor de Google Assistent biedt voordelen, zonder dat die ten koste gaat van het gebruik van de stemassistent. De commando’s die je geeft worden namelijk meteen verwijderd en dus niet opgeslagen op je persoonlijke of gekoppelde account. Daarnaast is het zo dat niemand zomaar gegevens vanuit je agenda kan opvragen, bijvoorbeeld, of andere persoonlijke gegevens kan controleren. Die data is namelijk niet beschikbaar in de gastmodus. Gelukkig is het wel zo dat je nog een hoop andere dingen kunt doen. Of belangrijker nog: je gasten kunnen wat zaken in huis regelen, zonder dat ze toegang hebben tot je data en je account vol komt te staan met hun vragen.

Zo is het bijvoorbeeld nog altijd mogelijk je smarthome-apparaten in huis te bedienen. Iedereen in huis kan muziek aanzetten via een gekoppelde muziekstreamingdienst, een show op Disney+ opstarten of de lampen in- en uitschakelen. Ook kun je natuurlijk je thermostaat bedienen. De koppelingen met je verschillende smarthome-accounts blijven dus wel actief. Verder is het zo dat de broadcastfunctie werkt; je kunt dus berichten sturen naar andere slimme speakers in huis.

Mocht je dit nu willen uitproberen, let dan wel op. We hebben namelijk berichten gelezen dat sommige mensen tegen een specifiek probleem aanlopen. Wanneer ze namelijk de gastmodus van de Google Assistent willen deactiveren via een smart display, dan krijgen ze de boodschap te horen dat de modus niet beschikbaar is op dit apparaat. De Nest Hub kan dan alleen teruggezet worden naar de normale modus door hem volledig te resetten.

0 Reactie(s) op: Dit kun je met de gastmodus van de Google Assistent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.