Dit spel bewijst dat de iPhone en iPad volwaardige gamehandhelds zijn

Door: andries-van-helden | 01 september 2011 12:06

Review

Het eerste dat opvalt als je Dead Space opstart, is de minimalistische interface die ook in de iPhone- en iPad-versie bewaard is gebleven.

Er staan dan ook geen health-balkjes of nummertjes in beeld, zodat het scherm lekker leeg oogt. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte op het scherm is voor de bijzonder fraaie graphics. Dead Space Mobile bevat een aparte verhaallijn die zich tussen deel 1 en deel 2 afspeelt. Het is echter niet noodzakelijk om de andere delen te spelen om het verhaal te begrijpen.

Je speelt een personage dat alleen bekend staat onder de codenaam Vandal. Door een mysterieuze kerkgemeenschap word je op een nog mysterieuzere missie gestuurd in een ondergronds gangencomplex. Al snel kom je er achter dat deze kerk misschien toch niet het beste met je voor heeft en zal je voor je leven moeten vechten (en rennen) om aan de hordes Necromorphs te ontkomen.

Niet voor in de trein

De typerende beangstigende sfeer is uiteraard in de iPhone- en iPad-versie aanwezig. Ook het geluid helpt goed mee om je in de goede sfeer te brengen. De achtergrondgeluiden zijn behoorlijk onheilspellend en de voice acting is goed gedaan. Het is wel aan te raden om Dead Space Mobile met headphones op te spelen. Bovendien is het misschien niet het meest geschikte spel voor in de trein, aangezien je regelmatig verschrikt op zal springen als er opeens een monster in beeld verschijnt.

Het spel bestuur je door je vinger op elke wille-keurige plek op het scherm neer te zetten en te bewegen. Om te lopen beweeg je jouw vinger over de linkerkant van het scherm en om te richten over de rechterkant. Schieten doe je door op het scherm te tikken. Deze besturing is even simpel als doeltreff end en werkt een stuk beter dan een on-screen pookje dat het halve scherm inneemt. Sommige wapens hebben een secundaire functie die je activeert door de iPhone of iPad te kantelen. Dit werkt helaas niet altijd even soepel, maar je zal hierdoor nooit echt in de problemen komen.

Kortom

De mobiele versie van Dead Space is een van de beste en engste shooters op de iPhone en iPad. De besturing is perfect en het feit dat deze versie een geheel eigen verhaal heeft, maakt hem zelfs voor gamers die Dead Space 1 en 2 al hebben gespeeld de moeite waard. Dit spel bewijst dat de iPhone en iPad volwaardige gamehandhelds zijn.

0 Reactie(s) op: Dit spel bewijst dat de iPhone en iPad volwaardige gamehandhelds zijn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.