Dit verandert er aan Google Chrome

Door: Justin Doornekamp | 28 september 2019 17:39

Blog

Chrome van Google blijft aan populariteit winnen, maar dat wil niet zeggen dat de browser helemaal perfect is. Vooral op het gebied van tabbladbeheer is de nodige kritiek. Met een nieuwe update, die later dit jaar verwacht wordt, wil Google een inhaalslag maken ten opzichte van concurrenten als Firefox en Opera. Dit zal er veranderen.

Google kondigde recent aan dat Chrome tegen het einde van de herfst enkele veelgevraagde verbeteringen krijgt, waardoor onder meer het beheren van je tabbladen een stuk efficiënter zal worden. Ook komen er wat nieuwe opties om je browser verder te optimaliseren en te personaliseren, bovenop een uitgebreidere adresbalk.

In de komende weken kunnen Android-gebruikers een nieuwe lay-out voor hun favoriete browser verwachten, een nieuwe rasterweergave die nu al in de iOS-versie van Chrome te vinden is. Door de nieuwe lay-out wordt het gemakkelijker om tabbladen te selecteren en zie je daarnaast al een klein voorbeeld van de webpagina in het overzicht van je tabbladen.

Later komt daar nog de mogelijkheid bij om tabbladen te groeperen en ze boven elkaar te plaatsen.

In de nieuwe Chrome wordt het tabbladenbeheer onder handen genomen.

Desktopversie

De desktopversie van Chrome krijgt in de herfst nog wat extra opties mee, waardoor vooral openstaande pagina’s beter te herkennen zijn. Door met je muis over een tabblad te scrollen, zie je straks zowel de naam van de website als een voorbeeld van die pagina. Ook kun je tabbladen van je computer naar een ander apparaat sturen, mits je bent ingelogd op je Google-account. Deze functie werkt ongeacht besturingssysteem, bijvoorbeeld van iPhone naar Windows of Android naar Mac en vice versa.

Ook de adresbalk wordt onder handen genomen, zowel voor de Android- als de desktopversies van Chrome. Als je een fout maakt tijdens het intypen, bijvoorbeeld van een zoekwoord of website, dan zal de browser dit zelf direct verbeteren.

Als dat nog niet genoeg is, komen er ook nog meer kleurtjes en thema’s voor Chrome.

Het is niet exact bekend wanneer alle veranderingen worden doorgevoerd, maar volgens Google moet de nieuwe versie van Chrome uiterlijk aan het einde van de herfst beschikbaar zijn.

2 Reactie(s) op: Dit verandert er aan Google Chrome

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 september 2019 20:08 chrislaarman
  Ik zou blij zijn, als Chrome niet steeds vastliep onder notabene Android. Naar mijn gevoel draait het bij mij slechts goed onder iOS. (Ik hèb nog ergens desktops…)

  Wellicht weet Google te veel van mij, en kan niet al het "noodzakelijke" geladen worden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 september 2019 14:52 rein-4
  Wat ik heeel erg mis tov Firefox is een goede desktop app waarmee je per ongeluk gesloten tabbladen kan herstellen.
  Ik heb hem namelijk nooit kunnen vinden. Tenminste niet één die werkt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.