Dit wil je weten over Twitter Super Follows

Door: Wesley Akkerman | 03 april 2021 09:13

privacyvoorwaarden twitter
Blog

Twitter heeft onlangs een nieuwe functie gepresenteerd in de vorm van Twitter Super Follows. Dit is een functie waarmee profieleigenaars op het sociale netwerk geld kunnen verdienen aan het tweeten.

Soms zie je wel eens afgeschermde profielen op Twitter. In veel gevallen is het een privé-account, maar soms kun je ook een donatie doen via een extern platform om zodoende alsnog toegang te krijgen tot de tweets van die persoon. Dat is in feite wat Twitter Super Follows aanbiedt, maar dan zonder het externe platform. Je kunt iemand direct betalen voor de toegang, waardoor diegene wat centen kan verdienen aan de tweets die hij of zij plaatst. Je wordt daarmee een supervolger.

Twitter Super Follows

Als gebruiker van Twitter Super Follows kun je je volgers toegang geven tot specifieke content. Denk dan bijvoorbeeld aan bonustweets, toegang tot een gemeenschapsgroep, een speciale nieuwsbrief of een badge die je op je eigen profiel kunt dragen om aan te tonen dat je iemand steunt. In een mock-up screenshot van Twitter zien we bijvoorbeeld dat iemand 4,99 dollar per maand rekent voor zijn content op Twitter, waardoor abonnees toegang krijgen tot verschillende voordeeltjes. Twitter ziet dit als een manier waarop contentmakers en uitgevers meer uit hun fans kunnen halen.

Wellicht lijkt het een vreemde toevoeging aan Twitter als platform. Maar wanneer je kijkt naar de bredere ontwikkelingen aangaande contentmakers, dan zien we dat directe betaalmethoden een flinke steun in de rug zijn voor mensen die muziek, afbeeldingen, video’s, games en meer maken. Patreon is bijvoorbeeld een ontzettend belangrijk platform voor mensen zonder directe of beperkte inkomstenbronnen. Ook Facebook, YouTube en GitHub bieden directe betaalmethoden aan, waardoor fans hun favoriete contentmakers kunnen steunen waar nodig.

Waarschijnlijk krijgt Twitter wel een deel van de opbrengst. Daar heeft het bedrijf niets over bekendgemaakt tot op heden. Eerder kwam al naar buiten dat de socialmediagigant abonnementen wilde introduceren als vorm van nieuwe inkomstenbron en mogelijk is dit wat het bedrijf dan voor ogen had. Het is dus nog niet duidelijk hoeveel je als contentmaker moet afstaan.

Andere, nieuwe functie

Twitter Super Follows is niet de enige nieuwe functie. Er komt namelijk ook een feature genaamd Communities aan. Dit is waarschijnlijk Twitters versie van een forum of Facebook Groups, om even een directe vergelijking te maken. Als gebruikers kun je je aanmelden voor specifieke groepen, maar je kunt die natuurlijk ook zelf maken. Daardoor kom je binnen die omgeving alleen tweets tegen die binnen dat onderwerp vallen.

Facebook heeft tot op heden heel veel succes met Facebook Groups. Toegegeven, het is ook een bron van problemen (er wordt bijvoorbeeld heel veel haat verspreid), maar op Twitter kan het daadwerkelijk iets toevoegen wanneer je als gebruiker in aanraking komt met een gecontroleerde omgeving. De site is behoorlijk open en nieuwe gebruikers verliezen daardoor mogelijk snel het overzicht. Elk beetje hulp kan zo’n gebruiker dan toch wellicht bij de site houden. Het is overigens nog niet bekend wanneer beide nieuwe functies uitgerold worden.

0 Reactie(s) op: Dit wil je weten over Twitter Super Follows

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.