Dit zijn alle Amazon Originals-films

Door: Laura Kempenaar | 10 november 2019 17:09

Film
Blog

Op Amazon Prime Video kun je een veelheid aan Amazon Original-series kijken, maar er zijn ook nog allemaal films die specifiek door Amazon zijn gemaakt. Dat is een vrij lange lijst, waarin we je graag enkele kijktips geven. Dit zijn alle Amazon Originals-films, die nog niet allemaal op het platform te vinden zijn, maar de meeste wel. Sowieso enkele van onze favorieten.

Love & Friendship (2016)

Nu hebben we Downton Abbey en recentelijk de film The Favourite, maar een paar jaar geleden konden we genieten van een kostuumcomedy die minstens net zo erg de draak steekt met de Britse stiff upperlip. Kate Beckinsale moet in Love & Friendship zorgen dat ze haar status behoudt, ondanks dat ze een weduwe is zonder geld. Ze is erg inventief in het vinden van de fondsen, maar in Love & Friendship draait het natuurlijk ook om een droomman (Xavier Samuel). Regisseur Whit Stillman neemt een risico door het personage van Beckinsale erg kil te maken, maar het werkt prima.

The Neon Demon (2016)

The Neon Demon is heel andere koek. Deze moderne film over de harde wereld van mode en graatmagere modellen in Los Angeles, toont hoe een jong meisje zich staande moet zien te houden in die wereld. Het meisje, fenomenaal neergezet door actrice Elle Fanning, wordt van de ene in de andere bizarre situatie geslingerd, maar ze kruipt er steeds weer uit. Deze film komt van Drive-regisseur Nicolas Winding Refn en dat betekent dat je op enorme moodswings en heftige, onaangename beelden kunt rekenen. The Neon Demon is een film die je gewéldig vindt, of verschrikkelijk en het moge duidelijk zijn tot welk kamp wij behoren.

Manchester by the Sea (2016)

Heb je behoefte aan een zware film, dan zal Kenneth Lonergan’s Manchester by the Sea je op je wenken bedienen. Deze film met fantastisch acteerwerk van Casey Affleck en Michelle Williams gaat over een man die voor zijn tienerneefje moet zorgen als diens vader overlijdt. In deze film krijg je in inkijkje in het leven van een gewone man die niet voor het geluk geboren is. De ene tragedie is nog niet voorbij, of de volgende dient zich alweer aan, net als golven op zee die elkaar maar blijven opvolgen en overspoelen. Je wordt er niet vrolijk van, maar deze film zet je enorm aan het denken. Niet alleen over die arme ziel die wordt gespeeld door Affleck, maar ook over je eigen leven.

Paterson (2016)

Genoeg intrige en zwartgalligheid, Paterson is een vrolijke film over een buschauffeur, gespeeld door Adam Driver. Regisseur Jim Jarmusch heeft het zichzelf niet heel moeilijk gemaakt. In Paterson volg je Drivers personage die vaak zijn reizigers afluistert en elke dag ongeveer hetzelfde programma afwerkt. In dat programma is echter ook dichtkunst aanwezig. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar wederom weet Jarmusch het erg simpel en effectief over te brengen.

The Salesman (2017)

The Handmaiden (2016)

Niet te verwarren met The Handmaid’s Tale, is The Handmaiden een Aziatische film van de bekende Chan-wook Park. Hij maakte onder andere Oldboy en Thirst. The Handmaiden gooit het wel over een iets andere boeg, want deze film heeft een erotisch tintje. Het gaat om jonge vrouw die dienstmeid wordt voor een edelvrouw die met zichzelf worstelt. Er ontstaat een affaire tussen de twee die verstrekkende gevolgen heeft. Ondertussen speelt er ook nog een verhaal over iemand die de succesvolle vrouw maar wat graag wil zien falen. Deze film maakt indruk door zijn bijzondere stijl en het acteerwerk van Min-hee Kim, Tae-ri Kim en Jung-woo Ha.

I AM Not Your Negro (2017)

Er zijn ook documentaires bij Amazon Originals, zoals I AM Not Your Negro. Deze docu is gebaseerd op een manuscript van James Baldwin, dat hij nooit heeft afgemaakt: Remember this House. Het is een pijnlijke documentaire over racisme in Amerika en de invloed van Malcolm X en Martin Luther King Jr, vertelt door Samuel L. Jackson.

The Big Sick (2017)

De comedy The Big Sick kreeg ooit een Oscar-nominatie voor Beste Script, wat niet gebruikelijk is voor een romcom. De ster van de film is Kumail Nanjiani die een overtuigende Kumail neerzet, die verliefd wordt op een vrouw die niet lang nadat ze elkaar hebben ontmoet in coma raakt. Dat klinkt heel zwaar, maar dit wordt neergezet met veel humor.

You Were Never Really Here (2018)

Een film die gemengd werd ontvangen, dat is You Were Never Really Here. In deze Leon-look-a-like speelt Joaquin Phoenix een oorlogsveteraan die helpt vermiste kinderen op te sporen. Dat doet hij in eerste instantie rustig en bedachtzaam, maar ook met veel geweld. Wat niet helpt is dat de man overduidelijk worstelt met de trauma’s uit zijn jeugd. Bovendien maken de elitaire kidnappers van een specifiek meisje het hem erg moeilijk. Geweldig regiewerk van Lynn Ramsay, die ook het diepe We Need To Talk About Kevin regisseerde.

Suspiria (2018)

Een film van weer een heel andere garde is Suspiria, dat werd gemaakt door Call Me By Your Name-regisseur Luca Guadagnino. Het is een film die onder andere magie, geweld, dans, kunst én horror met elkaar verweeft, wat resulteert in een zeer unieke film. Dakota Johnson en Tilda Swinton stelen, zoals wel vaker, de show. Probeer wel een open mind te hebben, want Luca schroomt niet om je ongemakkelijk te maken, zoals we al weten van Call Me By Your Name.

0 Reactie(s) op: Dit zijn alle Amazon Originals-films

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.