Dit zijn de beste apps van juni 2020

Door: redactie-computertotaal | 26 juni 2020 17:12

Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van juni.

Air Quality | AirVisual

De luchtkwaliteit is belangrijk, zeker als je in de grote stad woont. De app AirVisual houdt van alle steden in de wereld data bij over de luchtkwaliteit. Elke ochtend krijg je een melding over de AQI van jouw locatie, dit staat voor Air Quality Index. De score wordt vergezeld van een kleur, tot 50 is de luchtkwaliteit groen en is er geen risico voor je gezondheid. Bij geel, oranje of rood worden er concrete tips gegeven over wat je ertegen kunt doen.

Air Quality | AirVisual

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Stadia

Stadia is het veelbesproken nieuwe platform van Google waarmee je games in de cloud kunt spelen met welk apparaat dan ook. Uiteraard moet je voor je mobiel de gelijknamige app downloaden om van de dienst gebruik te kunnen maken. Een game koop je eenmalig, daarna kun je ‘m op allerlei apparaten spelen. Je hebt in principe niets anders nodig, maar een Stadia-controller van 69 euro is wel een goed idee. Je kunt op dit moment de mobiele app alleen gebruiken om games te beheren, het spelen is vooralsnog alleen voorbehouden aan een Google Pixel-smartphone of tablet met ChromeOS.

Stadia

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Threads from Instagram

Threads (Discussies in goed Nederlands) is een app van Instagram waarmee je snel met je beste vrienden kunt chatten. Na installatie koppel je de app met je Instagram-account en selecteer je je beste vrienden. Door dit beperkt te houden tot een stuk of vijf mensen behoud je het overzicht. In de volgende stap kun je de profielfoto’s van deze mensen toevoegen aan het thuisscherm van Threads, om bijvoorbeeld heel gemakkelijk foto’s naar je beste vrienden te kunnen sturen. Threads is niet baanbrekend, maar maakt het wel sneller om te kunnen communiceren met mensen die je vaak via Instagram ‘spreekt’.

Threads from Instagram

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

Ubikitouch

Ubikitouch biedt je allerlei extra opties als je over de randen van je scherm veegt. Gebruik de app bijvoorbeeld om tussen verschillende geopende apps te wisselen of automatiseer bepaalde taken die je vaak herhaalt. Je kunt in de instellingen van de app exact aangeven wat elke veegbeweging moet doen. Wel heeft de app daar toestemming tot verschillende onderdelen van je smartphone voor nodig. Hoe je toestemming verleent, wordt uitgelegd zodra je de app hebt geïnstalleerd. Eén punt aftrek voor de soms ingewikkelde woordkeus en belabberde vertalingen.

Ubikitouch

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Ruff

Ruff is een uiterst minimale app om notities mee te maken en op te bergen. Je typt in het witte venster je boodschappenlijstje of notitie en kunt gemakkelijk dingen vet, cursief of doorgehaald maken. Met één veeg berg je de notitie op en kun je een nieuwe notitie beginnen. Alle opgeslagen notities vind je door van beneden naar boven te vegen. Hoe simpel ook, we denken dat deze app zomaar eens je favoriete app kan worden om notities, ideeën en lijstjes op te schrijven.

Ruff

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

KopieID

Hoe vaak moet je niet ergens een kopie van je id-kaart of paspoort achterlaten? Iets wat toch iedere keer weer een veiligheidsrisico met zich meebrengt. De overheid heeft hier iets op gevonden, met KopieID maak je eenmalig een foto van je id-bewijs en sla je deze op in de app. Iedere keer dat je ergens een kopie voor nodig hebt, geef je in de app aan waar het precies voor is. De app zet een doorzichtig watermerk in de foto die je vervolgens kunt gebruiken. Ook kun je gemakkelijk bepaalde irrelevante gegevens doorstrepen vanuit de app. Eén groot nadeel: de app kan het bestand alleen als pdf opslaan.

KopieID

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
7
Score
70
Score: 70

Boom: Music Player

Met Boom kun je de audio die uit je koptelefoon komt tweaken. Uiteraard heb je de beschikking over een equalizer waarmee je de bass kunt aandikken of juist meer hoge frequenties kunt toevoegen aan de afgespeelde muziek. Om te beginnen kies je welk soort oordopjes je gebruikt, zodat de app je alvast een voorstel qua instellingen kan doen. Boom belooft ook dat het je 3D-surroundsound kan bieden, maar in feite haalt het specifieke informatie uit de muziek en maakt de app het stereobeeld extremer.

Boom: Music Player

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Unlock Clock

Weet jij hoe vaak je gedurende de dag een blik op je smartphone werpt? Unlock Clock is een experimentele app van Google zelf. Op het scherm wordt weergegeven hoe vaak je per dag je mobieltje ontgrendeld. Meer dan dat is het niet. Als je de app hebt geïnstalleerd, vind je het terug bij de Live Achtergronden in Android. De app heeft verder ook geen instellingen die je kunt wijzigen, maar het is wel aardig om inzicht te verkrijgen in hoe vaak je nu eigenlijk (onnodig) op je smartphone kijkt. Je kunt de achtergrond zowel op je thuisscherm als op je vergrendelscherm weer laten geven.

Unlock Clock

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van juni 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.