Dit zijn de beste apps van januari

Door: redactie-computertotaal | 05 januari 2019 17:10

sociale media apps
Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van januari.

Darkroom – Photo Editor *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Darkroom is één van de beste fotobewerkingsapps die je kunt vinden voor de iPhone. Je hebt toegang tot een heleboel filters en kunt lijsten aan je foto’s toevoegen voor professioneel uitziende foto’s. Met de premiumversie kun je zelf filters maken en gebruiken voor toekomstige foto’s en heb je de beschikking tot gereedschappen die je kent uit professionele programma’s als Photoshop. Handig is bovendien dat je in de app alle metadata van een foto kunt bekijken.

Adobe Spark Post ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Adobe heeft tientallen goede apps in de app-stores staan en Adobe Spark Post is geen uitzondering. Met de app maak je in een handomdraai een professioneel visitekaartje, flyer of uitnodiging. Je kiest één van de sjablonen en klikt op Remix om je eigen teksten toe te voegen. Voor professionele functies, als je bijvoorbeeld je eigen logo wilt toevoegen, moet je wel je portemonnee trekken. Voor 10,49 euro per maand is dit mogelijk, al vinden we dat wel erg prijzig.

Moneon ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Moneon draait al weer een tijdje mee, maar de budgetplanningsapp is onlangs bij versie 5 aanbeland. Met de gratis versie kun je al prima je eigen budgetten in de gaten houden, maar met een abonnement van zo’n twintig euro per jaar kun je budgetten delen met je partner en in één oogopslag zien wat je in een maand aan wat voor soort dingen hebt uitgegeven. Je kunt meerdere portemonnees aanmaken, bijvoorbeeld om verschillende bankrekeningen te kunnen beheren.

Quip *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

En als we toch bezig zijn met organiseren, is het handig om meteen even Quip te installeren. Met deze app kun je documenten, spreadsheets, chats en takenlijsten met verschillende personen delen. Handig voor als je vaak in teams werkt. Het scheelt een heleboel e-mailverkeer omdat je alles vanuit de app kunt doen. Je kunt personen taggen in documenten en bestanden importeren vanuit Dropbox, Evernote of Google Drive. Takenlijstjes kunnen deadlines hebben en als je iets klaar hebt, kun je een gehele map archiveren. 

Clip2Comic & Caricature Maker ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Altijd al een stripfiguur willen zijn? Met Clip2Comic kun je stripfiguur-filters over je eigen foto’s gooien. De kwaliteit van het resultaat hangt af van de genomen foto: soms lijkt een foto echt op een plaatje uit een comic, maar soms slaat de app de plank mis. Gelukkig hebben de filters duidelijke namen zodat je weet op wat voor soort foto het filter goed werkt. Je kunt nog allerlei dingen wijzigen als je na toepassing van het filter op de bewerkingsknop drukt. Leuk is dat je het resultaat als afdruk of als ansichtkaart kunt bestellen. De foto heeft een watermerk, dit kun je weghalen als je voor 1,09 euro een upgrade aanschaft.

iNaturalist *****

Prijs: Gratis

Een app die eens niet zoveel met technologie te maken heeft: met iNaturalist ben je een echte digitale bioloog. Maak een duidelijke foto van een plant, insect of vogel en probeer via de app te achterhalen wat het voor iets is. Als je ervoor zorgt dat de foto duidelijk is en dat de plant of het dier in het midden van de foto duidelijk is te herkennen, weet de app in de meeste gevallen wel wat voor plant of dier het is. De app is niet alleen leuk, je helpt ook onderzoekers en wetenschappers in kaart te brengen waar bepaalde planten en dieren voorkomen door je foto’s te taggen en aan de database toe te voegen.

AliExpress Shopping App *****

Prijs: Gratis

Voor iedereen die graag winkelt bij de online shopping-gigant AliExpress is deze app een must. Je vindt de laatste koopjes en kunt zoeken naar allerlei items (die je éigenlijk niet nodig hebt). Uiteraard zijn de automatische vertalingen van items soms tenenkrommend en onbegrijpelijk, maar dat ben je wel gewend van de website. Het bestelproces in de app is erg makkelijk en je kunt recensies lezen van items en winkels. De app is voor beide platformen beschikbaar.

FingerBeat

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

FingerBeat is een leuke app om op je iPhone te drummen. Het handigste is om een koptelefoon op je iPhone aan te sluiten, dan hoor je de geluiden het best. Je tikt met je vingers op een virtuele drumcomputer en kunt zelfs je eigen stem opnemen en hiermee ritmes maken. Uiteraard is het mogelijk om ritmes op te nemen en na een opname kun je nog andere ritmes aan je beat toevoegen. De app zorgt ervoor dat alles goed klinkt, zelfs al speel je een beetje slordig.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van januari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.