Dit zijn de beste apps van maart 2020

Door: redactie-computertotaal | 28 maart 2020 10:19

app abonnement opzeggen
Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van maart.

Microsoft Math Solver

Heb je een moeilijke rekensom die je wilt oplossen? Installeer dan de app Math Solver van Microsoft. Deze app gaat verder waar je normale rekenmachine-app ophoudt. Je gebruikt de camera van de app om een wiskundige formule op te laten lossen en krijgt stap voor stap uitleg hoe de som wordt opgelost. Heb je de formule niet op een papiertje staan, dan kun je ook het wiskundige probleem in de app zelf tekenen. De derde optie is dat je met behulp van het toetsenbord de formule intypt. De app is voor zowel Android als iOS beschikbaar.

Microsoft Math Solver

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
9
Score
90
Score: 90

Tile Shortcuts

Met Tile Shortcuts kun je heel snel een snelkoppeling maken van een app of een website. Tik op de rode knop en kies wat voor type snelkoppeling je wilt maken. Tile Shortcuts laat zien welke icoontjes er voor de app of website beschikbaar zijn, maar je kunt ook heel simpel je eigen icoontjes toevoegen. De tiles worden vervolgens weergegeven in de Quick Settings van je Android-toestel, mits je apparaat dit ondersteunt. Een korte tutorial van hoe je de tile toevoegt, vind je als video in de app.

Tile Shortcuts

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

Food Diary by Moderation

Wil je nog even een beetje afvallen voor het begin van de zomer? Sporten helpt, maar bijhouden wat je allemaal naar binnen werkt, ook! Met de app Food Diary heb je een helder overzicht van alles wat je op een dag zoal eet. Het leuke is dat je kunt zien of je hoofdzakelijk gezond of ongezond hebt gegeten op een dag, bovendien kun je middels de app een wedstrijd met jezelf aangaan om bijvoorbeeld een week lang alleen maar gezonde dingen te eten. De interface is erg simpel, en de app is ook geen vervanging voor een food tracker, je moet zelf aangeven of je maaltijd of snack gezond was of niet.

Food Diary by Moderation

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

Transno – Outlines, Notes, Mind Map

Transno is een simpele maar handige notitie-app voor Android. De app maakt zogenaamde transnotes, dit kunnen bijvoorbeeld takenlijstjes, notities of brainstorms zijn. Zodra je de app start, kies je één van de sjablonen. Je hebt enorm veel opties om een notitie geheel naar je eigen hand te zetten. Je kunt uitvouw-tekstjes maken, verschillende soorten bulletpoints invoegen en de gehele opmaak van je notities veranderen. De app is een beetje onduidelijk in het begin, maar gelukkig is er in de app genoeg documentatie te vinden over hoe je een goede notitie maakt.

Transno – Outlines, Notes, Mind Map

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

LockX: Lockdown Lite

Met LockX kun je bepaalde apps vergrendelen met een wachtwoord. De configuratie is erg makkelijk. Als je de app voor de eerste keer opent, stel je een wachtwoord in. Vervolgens moet je de app toegang geven tot je telefoonacties. Daarna kies je welke apps je wilt beveiligen met LockX. De volgende keer dat je bijvoorbeeld de Play Store of je fotorol opent, zal Android vragen om het wachtwoord. De app werkt goed en is erg overzichtelijk.

LockX: Lockdown Lite

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

BatteryGuru

Zoals je ongetwijfeld wel weet, levert Android informatie over de acculading van je smartphone en kan het laten zien welke apps het meeste verbruiken, maar als je écht wilt weten hoe het staat met je batterij, installeer dan de app BatteryGuru. Je ziet de algehele toestand van je batterij, de temperatuur van je smartphone en wanneer je precies je smartphone hebt opgeladen. De app is een handig gereedschap voor mensen die willen weten waarom de batterij zo snel leegloopt of om gewoon eens inzicht in de prestaties van de batterij in je smartphone te krijgen.

BatteryGuru

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

Grammar Fix

Betrap je jezelf er weleens op dat je fouten maakt in het Engels? Met de app Grammar Fix leer je door middel van kleine lessen en testen bijvoorbeeld wanneer je your of you’re moet gebruiken. De app kent op dit moment tien lessen met verschillende grammaticaproblemen en belooft je binnen tien minuten per les af te helpen van de meest voorkomende problemen met de Engelse taal. De app is helaas alleen voor de iPhone beschikbaar, maar de Google Play Store biedt wel alternatieven. Een goede optie is bijvoorbeeld Grammar Checker.

Grammar Fix

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

Olympics

In de zomer gaan de Olympische Spelen weer van start. Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes download je de officiële app van het IOC. Naast informatie over de Spelen in Tokio kun je ook de resultaten van alle Spelen in de geschiedenis bekijken. Wil je video’s van een bepaalde editie zien, dan linkt de app naar een andere app van het IOC: Olympic Channel. De app is zowel voor Android als iOS beschikbaar.

Olympics

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van maart 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.