Dit zijn de beste apps van maart 2022

Door: redactie-computertotaal | 19 maart 2022 15:47

Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van maart.

Reisapp

Voor wie geregeld op vakantie gaat, is Reisapp een onmisbaar hulpje en handige bron van informatie. De app is ontwikkeld door de rijksoverheid en bevat reisadvies over het land waar je naartoe gaat. Zo vind je in de app regels over het meenemen van geneesmiddelen, geld of etenswaren. Naast informatie over regelgevingen, kun je ook valuta en eenheden omrekenen via de app. Ook is het mogelijk om aankoopnota’s op te slaan van de spullen die je mee op vakantie neemt. Zo voorkom je onduidelijkheid bij terugkomst.

Reisapp

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

KopieID

Vaak wordt bij het afsluiten van een nieuw abonnement, verzekering of het openen van bankrekening een kopie van je ID-kaart gevraagd. Als je ID-kaart in verkeerde handen valt, kan dit voor enorm veel problemen zorgen. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens heeft daar een handige app voor bedacht: KopieID. De app laat je onnodige informatie op je ID maskeren en ook kun je een watermerk toevoegen met een opmerking waarvoor de kopie bedoeld is. Zo kan degene die de kopie ontvangt het niet voor andere doeleinden gebruiken en is de kans op fraude een stukje kleiner geworden.

Lees ook: Zo werkt de KopieID-app

KopieID

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Pikmin Bloom

Het is belangrijk dat we in beweging blijven, helemaal nu thuiswerken steeds meer een gewoonte is geworden. Voor wie de motivatie een beetje kwijt is, heeft Nintendo samen met Niantic (de makers van Pokémon Go) de game Pikmin Bloom ontwikkeld. Pikmin zijn kleine plantaardige wezentjes die je motiveren meer stappen te maken op een dag. 

Waar Pokémon Go meer een strategisch spelletje is, is Pikmin Bloom meer een stappenteller die je aan het einde van dag laat zien hoeveel je gelopen hebt. Zo krijg je een overzicht van je totaal aantal stappen te zien en kun je een foto van die dag toevoegen aan je dagboek.

Pikmin Bloom

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

Crowdsource

Lijkt het je leuk om Google een handje te helpen met ontwikkelen van hun machinelearning-zoeksystemen? Google wordt dan steeds beter in het herkennen van handschriften, audiofragmenten, afbeeldingen en zelfs emoties. 

Helpen kun je gemakkelijk doen via app Crowdsource. Kies in de app uit een van de categorieën. Je krijgt daarna telkens de vraag of de gegeven informatie juist is. Ook kun je eigen afbeeldingen uploaden naar het systeem en daarbij aangeven om wat voor soort object het gaat. 

Houd er wel rekening mee dat deze afbeeldingen als opensource-afbeelding worden opgeslagen en nadien overal voor kunnen worden ingezet. Hoe meer mensen helpen, hoe beter de systemen worden in het herkennen van informatie via apps als Google Lens.

Crowdsource

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

Kahoot!

Met Kahoot! kun je quizzen spelen en zelfs eigenhandig maken. Via de app kun je gemakkelijk een Kahoot kiezen en delen met je vrienden, familie of collega’s. Alle deelnemers kunnen vervolgens aan de quiz deelnemen en ontdekken wie de slimste van het stel is. Docenten of echte quizmasters kunnen ook zelf een quiz maken en deze delen. 

Kahoot! is een leuke manier om spelenderwijs nieuwe dingen te leren. De app is gratis voor leerkrachten en leerlingen, maar voor privégebruik en zakelijke gebruikers is de app beperkt. Wie geen beperkingen wil, kan een betaald abonnement afsluiten.

Kahoot!

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

Musixmatch

Zing je graag een liedje mee, maar weet je de songtekst niet? De app Musixmatch heeft een enorme collectie songteksten tot zijn beschikking en kan songteksten live mee laten lopen met de muziek. 

Via de app kun je gemakkelijk een koppeling maken met bijvoorbeeld YouTube Music, Spotify, Pandora of Apple Music. Een leuke toevoeging is dat songteksten ook live vertaald worden door de app.

Musixmatch

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
9
Score
90
Score: 90

RetroArch Plus

Er zijn talloze emulators te vinden waarmee je oude spelcomputers kunt emuleren om oude spelletjes op je smartphone te spelen. RetroArch is een app die al deze emulators heeft verzameld, zodat je ze vanuit een universele app kunt gebruiken. 

Helaas kijkt Apple wat strenger toe op het gebruik van emulators en kan RetroArch alleen geïnstalleerd worden door hem te sideloaden. Android-gebruikers kunnen de app gewoon in de Play Store vinden en zo kiezen tussen wel 127 spelsystemen om te emuleren met hun smartphone.

RetroArch Plus

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

HERE WeGo Maps & Navigation

HERE WeGo begon zijn bestaan onder de naam Nokia Maps en werd ontwikkeld voor telefoons als de Nokia Lumia en Nokia N9. Later heeft Nokia de naam omgedoopt naar HERE Maps en verscheen de navigatie app ook voor iOS en Android. Tegenwoordig gaat de app verder onder de noemer HERE WeGo Maps. 

De app is niet lang geleden voorzien van een flinke update en biedt tal van handige opties. Zo kun je nu een kaart van een regio, land of continent downloaden, zodat je niet meteen verdwaalt als je even offline bent.

HERE WeGo Maps & Navigation

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
9
Score
90
Score: 90

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van maart 2022

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.