Dit zijn de beste apps van mei 2022

Door: redactie-computertotaal | 15 mei 2022 11:57

Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van mei.

 Wil je meer leren over apps? Start nu met de Online cursus: Apps bouwen

Ubiquiti WiFiman

Een slechte wifi-verbinding kan voor veel frustratie zorgen. Slimme apparaten werken niet, berichten komen niet aan en tijdens het streamen van een film of muziek kan het beeld of de muziek gaan haperen. Met de app WiFiman kun je gratis je netwerk analyseren. Zo kun je een snelheidstest uitvoeren, controleren hoeveel apparaten er op je netwerk zijn verbonden, maar ook de signaalsterkte meten terwijl je door je woning loopt. Zo weet je precies waar een wifi-versterker mogelijk van toegevoegde waarde is.

Ubiquiti WiFiman

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Fuelio: brandstof en kosten

De brandstofprijzen zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Wie zich niet bewust is van zijn brandstofverbruik, kan met Fuelio op een overzichtelijke en zeer eenvoudige manier de kosten en het verbruik bijhouden. 

In de app registreer je na een tankbeurt de kilometerstand van de auto, de hoeveelheid bijgevulde brandstof en de kosten. 

Via een slim algoritme weet de app na een aantal tankbeurten precies hoeveel brandstof je verbruikt.

Feulio: brandstof en kosten

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Magicplan

Met Magicplan kun je via je de camera in je smartphone een plattegrond van je woning maken. De camera registreert de hoeken van de kamer en maakt er een plattegrond van. Vervolgens kun je deuren, ramen en muren toevoegen aan de ruimte. De ruimte kun je daarna toevoegen aan de plattegrond om de gehele woning in kaart te brengen. Handig als je eens wilt kijken wat de mogelijkheden voor die verbouwing zijn. Houd er wel rekening mee dat de app is beperkt tot het maken van twee projecten, daarna kost het tussen de 9,99 en 89,99 euro per maand.

Magicplan

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
7
Score
70
Score: 70

XRecorder

Een schermafbeelding op je Android-toestel is zo gemaakt, maar een video maken van het beeldscherm is iets lastiger. Wil je een video maken van je gameplay, dan is daar een app voor nodig. Met XRecorder kun je eenvoudig een video-opname maken en zelfs een livestream starten van het beeldscherm van je smartphone. Ook kun je de camera inschakelen, zodat kijkers zien wie er aan het spelen is. De app is gratis te gebruiken, maar dan wel in ruil voor een watermerk en reclame.

XRecorder

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Daylio

Lief dagboek, vandaag heb ik een hele leuke app gevonden waarin ik dagelijks mijn activiteiten kan bijhouden.  Daylio is  een hele uitgebreide app, maar het werkt heel eenvoudig. Het is een soort dagboek waarin ik dagelijks een verhaal kan opschrijven. Naast mijn verhaal kan ik er ook een foto bij plaatsen en via emoticons mijn gevoel over de dag beschrijven. 

Ook leuk zijn de pictogrammen die ik kan kiezen van de huishoudelijke taken en hobby’s waar ik me mee bezig heb gehouden. Wat de app extra leuk maakt, zijn de wekelijkse doelen die ik kan instellen. Het is wel jammer dat de volledige app zo duur is, maar met de basisversie kan ik tot nu toe ook aardig uit de voeten.

Daylio

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Plant Nanny

Genoeg water drinken is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Behoor jij tot de groep mensen die wel wil, maar bij wie door een druk en chaotisch bestaan genoeg water drinken er vaak bij inschiet, dan is Plant Nanny de app die jou kan helpen tijdens je dagelijkse hydratatie-uitdaging. 

Plant Nanny is een watertracker die op een speelse manier je aan je hydratatiebehoeften herinnert en registreert hoeveel water je hebt gedronken. Elk glas water dat je drinkt, laat jouw plant groeien. 

Het spel begint met een zaadje dat al snel uitgroeit tot een volwaardige plant.

Plant Nanny

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

The Happy Child

Elke ouder komt weleens op een punt dat ze niet meer weten hoe hun kind op de juiste manier op te voeden. Ben je niet het type dat zomaar met een hulpvraag komt en liever zelf op onderzoek uitgaat, kijk dan eens naar de app The Happy Child. Met deze app leer je technieken om je kind gelukkiger op te voeden. De app biedt simpel te begrijpen lessen en praktische informatie die direct toepast kan worden in de opvoeding van je kind.

The Happy Child

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
9
Score
90
Score: 90

Mario Kart-tour

De tijd dat Nintendo-spelletjes alleen te spelen waren op een spelcomputer van Nintendo ligt gelukkig al een tijdje achter ons. 

Nintendo verkent al enige jaren de mogelijkheden op de smartphonemarkt, en daar is inmiddels ook het ongekend populaire spel Mario Kart aan toegevoegd. 

Om iemand een schild voor zijn snufferd te gooien, hoef je dus niet per se een Nintendo Switch aan te schaffen. 

Mario Kart Tour is een uniek deel in de serie dat in verticale stand gespeeld wordt. Met je duim stuur je de kart en met een tikje op het scherm gooi je een schild of banaan voor de neus van je tegenstander.

Mario Kart-tour

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
10
Score
100
Score: 100

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van mei 2022

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.