Dit zijn de beste apps van november

Door: redactie-computertotaal | 21 november 2018 11:26

sociale media apps
Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van november.

Animatix

iOS
Prijs: € 2,29
7
Score
70
Score: 70

Met Animatix voeg je beweging toe aan je foto’s. In tegenstelling tot de app StoryZ, die we eerder bespraken, gaat het hier niet om natuurlijke bewegingen van bijvoorbeeld wolken of water. Animatix voegt een abstract golvend effect over aan je foto’s toe, je hebt de controle over hoe dit er precies uitziet. Je kunt als extra ook nog creatieve filters aan je bewegende afbeeldingen toevoegen. Een leuke app en de resultaten zien er goed uit, maar de app is wel prijzig.

JigSpace

iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
10
Score
100
Score: 100

JigSpace is een app die volledig gebruik maakt van de AR-mogelijkheden van je iPhone. De dienst heeft honderden 3D-modellen die je virtueel voor je neus kunt laten plaatsen. Het gaat er hierbij om je te leren hoe bepaalde objecten in elkaar zitten. Open bijvoorbeeld een 3D-model van een slot: door je iPhone te draaien, zie je hoe het slot er van binnen uitziet. Via verschillende stappen kun je het slot virtueel openmaken en kijken hoe het eruit ziet.

Soon The Everyday Bucket List

iOS
Prijs: Gratis
9
Score
90
Score: 90

Een vriend vertelt je over een film die je nog moet zien, je ouders laten je weten bij welk restaurant je nog een keer moet eten en je partner speelt je een liedje van een band waar je later nog wat meer van wilt luisteren. We maken het dagelijks mee, maar vergeten het vaak op te schrijven. Soon biedt een oplossing. Je kunt boeken, musea, restaurants, muziek en films opslaan in je eigen bucketlist. Je moet je wel even aanmelden met je e-mailadres. Als je een film hebt gezien of boek hebt gelezen, kun je het verplaatsen naar je Done-lijstje. Handig!

Laat op de site van de maker je e-mailadres achter als je wilt horen wanneer er een Android-versie komt.

TuneMoji

Android, iOS
Prijs: Gratis
8
Score
80
Score: 80

Ben je fan van muziek en hou je van memes? Dan ben je bij TuneMoji aan het juiste adres. Met de app stuur je muziek-gifjes gemakkelijk naar je contacten via een tekstbericht, een WhatsApp of e-mail. Je kunt zoeken op artiest of thema en meteen een meme sturen, maar je maakt ook snel je eigen TuneMoji door een gifje te zoeken en een stukje muziek toe te voegen. De muziekbestanden haalt TuneMoji uit zijn eigen database. Aan het einde kun je nog een tekst toevoegen.

Notes by Firefox

Android
Prijs: Gratis
8
Score
80
Score: 80

Notitie-apps zijn er natuurlijk genoeg, het voordeel van Notes by Firefox is dat ze meteen worden gesynchroniseerd met de gelijknamige browser. Je moet je wel even aanmelden met een Firefox-account (of er een maken). Al je notities worden standaard versleuteld, zodat alleen jij ze kunt lezen. Notes by Firefox is alleen beschikbaar voor Android en is geheel gratis. De app is verder erg karig, maar werkt prima en ziet er overzichtelijk uit.

Kiwi Browser

Android
Prijs: Gratis
9
Score
90
Score: 90

Niet tevreden met de standaardbrowser op je Android?Installeer dan de Kiwi Browser. De app zorgt ervoor dat je minder afleiding hebt tijdens het surfen dankzij de geïntegreerde adblocker. De app is gebaseerd op Chromium en het navigeren met Kiwi is lekker snel. De browser heeft bovendien een nachtmodus en je kunt de adresbalk ook aan de onderkant van je scherm positioneren als je dat wilt.

Cx File Explorer

Android
Prijs: Gratis
9
Score
90
Score: 90

Cx File Explorer is een handige app om al je documenten en bestanden in te zien op je Android-toestel. Je ziet in één oogopslag hoeveel ruimte je nog vrij hebt en welk type bestanden het meeste ruimte innemen. De bestandsmanager oogt bovendien lekker overzichtelijk door het minimalistische uiterlijk. De app is daarnaast snel en je kunt makkelijk bestanden of hele mappen verwijderen of verplaatsen. Cx File Explorer is één van de beste bestandsmanagers in de Google Play Store.

Siempo – The Phone for Humans

Android
Prijs: Gratis
9
Score
90
Score: 90

Ben je op je Android-toestel het onduidelijke thuisscherm met icoontjes in allerlei kleuren zat? Installeer dan Siempo en stel de app in als standaardlauncher. Siempo is heerlijk minimalistisch: zwarte icoontjes op een witte achtergrond. De app heeft echter nog meer slimme functies, zo kun je meldingen van afleidende apps zoals Facebook en Instagram reduceren of zelfs een tijdsspanne instellen waarin je helemaal geen meldingen wilt ontvangen. Een digital detox was nog nooit zo makkelijk.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van november

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.