Dit zijn de beste apps van november 2021

Door: redactie-computertotaal | 24 november 2021 06:06

Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van november.

Chiff

Je kunt uiteraard op je iPhone of Android-toestel de wachtwoordmanager van respectievelijk Apple of Google gebruiken, maar als je op meerdere systemen werkt, dan zit je aan een betaalde wachtwoordmanager vast. Chiff is gratis te gebruiken en werkt een beetje zoals de DigiD-app. Je installeert een browser-extensie en voegt eenmalig al je wachtwoorden van websites in door ze te bezoeken met je internetprogramma. Als je later ergens wilt inloggen, dan krijg je een melding van de browserextensie waarna je met je vingerafdruk op je smartphone kunt inloggen.

Chiff

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Vrank

Normaal gesproken leidt het af om je smartphone bij een gesprek in je hand te hebben, maar soms is het lastig om een gesprek draaiende te houden of heb je gewoonweg geen gespreksstof meer. Voor deze momenten is er Vrank. De app levert voor elke situatie een digitale kaartenset met potentiële vragen en onderwerpen die je tijdens het gesprek kunt gebruiken. Je hoeft natuurlijk de app niet te gebruiken tijdens een date of een voortgangsgesprek op je werk, je kunt ook vooraf wat inspiratie opdoen of onderwerpen bekijken die je zou kunnen behandelen. De app is van Nederlandse makelij.

Vrank

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Seterra Geography

Seterra Geography is een app waarmee je je topografie-kennis kunt opkrikken. Het houdt het midden tussen een encyclopedie en een spel. Je kunt namelijk allerlei quizzen spelen via de app. Kies over welk continent en welk soort informatie je meer wilt leren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit landen, hoofdsteden, natuurlijke kenmerken of vlaggen. Kies voor Leer om je voor te bereiden of voor Speel als je denkt dat je de quiz al aankunt. De app is sinds een tijdje geheel gratis te gebruiken. Leuk is bovendien dat je scores bij kunt houden in de app.

Seterra Geography

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Deepstash

Uitgeleerd? Installeer dan Deepstash en leer nieuwe dingen. De ideeën die de app je geeft, zijn allemaal weergegeven op een klein virtueel kaartje, zodat je snel even kunt scannen of het thema interessant voor jou is. Sommige kaartjes leveren je niet per se nieuwe dingen om te leren, maar wel inzicht in onderwerpen waar je misschien nog niet eerder over nagedacht had. De app is vooral gericht op ontwikkelaars, marketingexperts en product managers, je vindt er namelijk veel werkgerelateerde thema’s.

Deepstash

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

Cibo – Visuele Menu Vertaler

Als je in het buitenland een menukaart wilt ontcijferen, kun je uiteraard teksten overtypen in een vertaal-app of de scan-functie van Google Translate gebruiken. De Nederlandse app Cibo doet net even meer. De app scant de naam van een gerecht en laat je vervolgens niet alleen de vertaling zien, maar ook een aantal foto’s van hoe dit gerecht eruitziet. Swipe links of rechts om tussen de verschillende gerechten op het menu te wisselen. Voor niets gaat de zon op en dat geldt ook voor Cibo. Na 25 gratis scans moet je de app kopen voor een eenmalig bedrag van 1,99 euro.

Cibo – Visuele Menu Vertaler

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Greenr

Een beter milieu begint bij jezelf. Met Greenr krijg je een overzicht wat jouw carbon footprint is en hoe je dit kunt verbeteren. Geef aan hoe vaak je de auto of het vliegtuig gebruikt en wat je per dag aan voedsel binnenkrijgt. Je kunt vervolgens zien in je dashboard hoeveel kilo aan CO₂ je verbruikt. Je ziet meteen waar je de fout in gaat en welke levensmiddelen of tripjes je beter kunt laten staan. Enig nadeel: voedsel moet je per gram opgeven, en de precieze hoeveelheid is vaak lastig in te schatten zonder weegschaal.

Greenr

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Camo

Als je een desktopcomputer gebruikt, maar wel af en toe wilt kunnen videobellen, dan kan Camo een goede oplossing zijn. Met deze app kun je namelijk een oude smartphone als webcam inzetten. Installeer de app op je smartphone en verbind hem met je computer. Op je computer moet je de host-software installeren en daarmee kun je allerlei instellingen veranderen. Je smartphone-camera is nu ook binnen programma’s als Zoom gewoon te selecteren.

Camo

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
10
Score
100
Score: 100

Metronaut

Metronaut heeft niet alleen duizenden partituren in de database, de app kan tijdens het oefenen begeleidende instrumenten laten horen en het arrangement eventueel langzamer laten afspelen. Het is mogelijk om partituren per stuk te kopen, je betaalt hier dan 4,99 euro per keer voor. Maar het is slimmer om een abonnement te nemen waarmee je toegang tot alle partituren hebt. Dit kost 53,99 euro per jaar of 12,49 euro voor één maand. De app is te gebruiken voor allerlei instrumenten, waaronder piano, gitaar, viool en zelfs zang.

Metronaut

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van november 2021

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.