Dit zijn de beste apps van oktober 2019

Door: richard-veenstra | 12 oktober 2019 10:01

app abonnement opzeggen
Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van oktober 2019.

Shade Launcher

Opensource-app Shade Launcher is een heerlijk minimale launcher voor je Android-toestel. Standaard worden er maar vier mappen op je thuisscherm weergegeven. Als je naar boven veegt, zie je al je apps, deze kun je vervolgens in één van de categorieën bovenin zetten door lang op het icoontje te drukken en op de app-opties te tikken. Hier kies je ook of je een app wilt verbergen, de app is dan alleen maar via de zoekfunctie te vinden. Shade Launcher is overigens van Nederlandse makelij.

Shade Launcher

Prijs: Gratis
9
Score
90
Score: 90

Aegis Authenticator

Tweefactorauthenticatie, ook wel bekend als 2FA, is belangrijk om je veiligheid te waarborgen bij het inloggen. 2FA-apps genereren elke keer een code als je een dienst wilt gebruiken die slechts een bepaalde tijd is te gebruiken. Deze extra beveiligingslaag wordt afgedekt door apps als Google Authenticator en Authy, maar sinds kort is er een nieuwe speler op de markt: Aegis Authenticator. De app is met je vingerafdruk te openen en je kunt handmatig nieuwe profielen toevoegen of via een qr-code of door een afbeelding te scannen. Handig is bovendien dat je profielen kunt verbergen.

Aegis Authenticator

Prijs: Gratis
9
Score
90
Score: 90

Sphaera - 4K, HD Map Wallpapers & Backgrounds

De zoveelste wallpaper-app? Niet zozeer, Sphaera is namelijk erg leuk als je van kaarten houdt. De app biedt je eigenlijk gewoon een OpenStreetMap-kaart met zoekfunctie, maar alle teksten en poi’s zijn niet te zien. Alleen de omtrekken van de stad en de rivieren en wegen zijn nog zichtbaar. Als je naar boven veegt, vind je een paar leuke kleurfilters om je stadskaart aan te passen. Op deze manier heb je in een handomdraai een leuke persoonlijke achtergrond voor je smartphone.

Sphaera

Prijs: € 0,79
9
Score
90
Score: 90

Firefox ScreenshotGo

ScreenshotGo van Mozilla is nog in ontwikkeling, maar wordt wel een onmisbare app op je smartphone. Tenminste, als je veel screenshots maakt. De app kan namelijk automatisch teksten in je screenshots indexeren en hiermee kun je gemakkelijk screenshots terugvinden. Het is mogelijk om screenshots in categorieën onder te verdelen en je hebt meer bewerkings- en deelopties voor genomen screenshots.

Firefox ScreenshotGo

Prijs: Gratis
8
Score
80
Score: 80

Enlight Pixaloop

Pixaloop is een erg leuke app om van statische foto’s bewegende beelden te maken. Als je een leuke foto hebt met bijvoorbeeld water of een mooie lucht, dan kun je deze in de app automatisch laten vervangen door bewegende elementen. Dit werkt in de meeste gevallen erg goed. Voor sommige opties heb je de pro-versie nodig. Dit is helaas erg prijzig aangezien je een abonnement voor een paar euro per maand moet afsluiten. De app is voor zowel iOS als Android beschikbaar.

Enlight Pixaloop

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

MijnKassabon

Vergeet jij ook altijd je bonuskaart of ben jij je kassabonnetjes snel kwijt? Installeer dan de app MijnKassabon. De scanner in de app herkent automatisch belangrijke elementen van je kassabon en kan klantenkaarten van bedrijven als Albert Heijn, Pathé en H&M automatisch toevoegen. Koop je iets bij één van deze winkels, dan laat je gewoon de code uit de app inscannen. MijnKassabon heeft bovendien een budgettool waarmee je al je aankopen kunt bijhouden.

MijnKassabon

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Bricks Camera

Lego is natuurlijk erg leuk en niet alleen voor kinderen! Met de app Bricks Camera tover je je foto’s om in lego-mozaïeken. Dit doet de app geheel automatisch voor je, je kunt zelf nog bepalen uit hoeveel lego-steentjes je portret moet bestaan. Wil je bewegende beelden schieten met de app, dan moet je even je portemonnee trekken. Gemaakte foto’s en video’s sla je op je smartphone op, helaas kun je je mozaïek niet uit echte Lego-steentjes bestellen via de app.

Bricks Camera

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

App in the Air - Travel planner & Flight tracker

Reis je veel met het vliegtuig? Dan is App in the Air iets voor jou. Je kunt al je vluchten aan de app toevoegen en je perfect voorbereiden op je volgende reis. Verbind al je klantenkaarten en bonusprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven en hotelketens zodat je maximaal kunt besparen op reis en verblijf. De app kan automatisch vluchten die in je e-mail of agenda staan aan je planning toevoegen, maar uiteraard kun je ze ook handmatig toevoegen. Informatie over gates en gemiddelde check-in-tijden zijn per luchthaven in te zien.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van oktober 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.