Dit zijn de beste apps van september

Door: Redactie Computer!Totaal | 25 september 2018 12:29

Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van dit moment.

Mapify ****

Prijs: Gratis

Inspiratie nodig voor je volgende reis? Installeer dan Mapify op je iPhone of Android-apparaat. Ontdek naar welke plekken gebruikers van Mapify zijn geweest en lees informatie over hoe je er komt, of je een visum nodig hebt en waar je het beste kunt overnachten. Zoek naar een plek waar je graag naartoe zou willen en tik op een foto om meer informatie van gebruikers te zien over een bezienswaardigheid in de stad, een berg in de buurt of een leuk restaurant. Je moet je wel even aanmelden met je e-mailadres.

Super Rainbow Brush ****

Prijs: € 2,29

Een app waarmee je live ‘regenbogen’ kunt tekenen en waar je 2,29 euro voor moet betalen? Die moet dan wel erg leuk zijn! De app gebruikt de ARKit-mogelijkheden van je camera. Je tekent met de app 3D-objecten die in de ruimte om je heen worden getoond. Veeg met je vinger over het scherm terwijl je je iPhone beweegt om een object te tekenen. Zodra je je vinger weer van het scherm afhaalt, stop je met tekenen. Beweeg je iPhone en je kunt je getekende object van allerlei kanten bekijken. Je kunt meerdere objecten tekenen en zo bijvoorbeeld teksten schrijven die virtueel over een huis heen worden gelegd of abstracte vormen die boven een grasveld zweven. De app is leuk als je geïnteresseerd bent in de AR-mogelijkheden van je iPhone.

Adobe Spark Post ******

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Adobe heeft veel apps in de Apple App Store en de Google Play Store staan, recentelijk is daar Spark Post bij gekomen. De app is een tegenhanger van de populaire app Canva en helpt je binnen enkele minuten coole banners en andere afbeeldingen voor je sociale mediakanalen te maken. Log in met je Adobe ID en kies één van de vele sjablonen. Tik op een tekst om deze te veranderen of voeg een foto aan een sjabloon toe om deze naar je hand te zetten. Je kunt de afbeelding opslaan, maar uiteraard ook meteen delen op Instagram of Facebook.

Musitude ***

Prijs: Gratis

Slechts drie procent van alle mensen kan noten lezen, maar veel mensen zouden wel muziek willen kunnen spelen. De app Musitude belooft je hierbij te helpen. Je toetsenbord op je smartphone helpt je hierbij. Je ziet in beeld op welke toets je moet drukken, de app speelt meteen de juiste noot af. Het is geinig om op deze manier muziek te kunnen spelen, maar het helpt je natuurlijk niet om echt piano of gitaar te leren spelen.

Overdrop *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Overdrop is een prachtige weer-app voor Android, het minimalistische uiterlijk zorgt ervoor dat alle informatie meteen is te vinden. In tegenstelling tot andere minimalistische apps is de informatie niet karig. Je ziet naast de temperatuur en of het zonnig wordt ook wat de gevoelstemperatuur is, wat de luchtdruk is en wat de UV-index op het moment is. De app bevat reclame, die kun je weghalen door de Pro-versie voor 1,19 euro aan te schaffen.

Google Podcasts

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Je iPhone heeft al jaren een podcast-optie, Google heeft nu gelukkig ook zijn eigen podcasts-app. Tik op een podcast naar keuze en speel het meteen af. Uiteraard kun je je op bepaalde podcasts abonneren of een vorige aflevering terugluisteren. De app ziet er overzichtelijk uit en het is te verwachten dat Google in de loop van de tijd steeds meer functionaliteit gaat toevoegen, zoals ondersteuning voor Android Auto.

Picai – Smart AI Camera *****

Prijs: Gratis

Picai is een app die via kunstmatige intelligentie herkent wat je op de foto hebt gezet en op basis van deze detectie twee filters aan je voorstelt. Je kunt omhoog vegen om meer geschikte filters te bekijken. Als eerste moet je wat voorkeuren opgeven, bijvoorbeeld of je in het algemeen warme of koele kleuren mooier vindt. Soms herkent de app niet wat voor object in beeld staat, maar het zal wel altijd de goede kleur herkennen en de filters hierop aanpassen. Erg handig!

StoryZ Photo Motion ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Gebruik je de optie Live Photos weleens? Dan weet je hoe leuk het is dat je stilstaande foto’s kunnen bewegen. StoryZ breidt dit principe uit, met de app kun je delen van stilstaande foto’s bewegingen meegeven. Dit werkt goed als er bijvoorbeeld wolken, water of andere van nature bewegende elementen in je foto zitten. Je moet wel even de tutorialvideo bekijken, zodat je precies weet hoe je dit het beste kunt bereiken. De app is leuk en bovendien gratis.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van september

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.