Dit zijn de beste apps van september 2019

Door: Richard Veenstra | 03 september 2019 13:56

Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van september.

Scribbl

Scribbl heeft niets te maken met het populaire spel Skribbl, maar is een app waarmee je simpele animaties op je foto’s en schermafbeeldingen kunt krabbelen. Open een foto en tik op het schilderspalet om een animatietype te kiezen. Je hebt keuze uit verschillende soorten lijnen waarmee je op de foto kunt tekenen. Voor sommige animaties moet je betalen. De pro-versie kost eenmalig 13,31 euro of 1,09 euro per maand, wel een beetje aan de hoge kant.

Scribbl

Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Remente

Remente is een app die je helpt om bewuster en gezonder te leven. Geef aan hoe tevreden je met bepaalde aspecten van je leven bent en laat de app vervolgens weten op welk onderdeel je de focus wilt leggen. Je kunt kiezen uit verschillende doelen en deze aan je doelenlijst toevoegen. Remente geeft je tips hoe je dit specifieke doel kunt behalen en welke apps je kunt installeren of apparaten je moet gebruiken om je hierbij te helpen. Denk hierbij aan een app die je stappen telt als je het doel hebt om meer te wandelen.

Remente

Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Life Hacks (Crumblyy)

Life Hacks maakt je een slimmer mens, je vindt in de app namelijk allerlei korte tips om je leven aangenamer en makkelijker te maken. Om te beginnen geef je aan welke thema’s je het meest interesseren. Wil je tech-savvy worden? Wil je beter worden in het begrijpen van je partner? Of wil je weten hoe je geld spaart? De app geeft je op basis van je voorkeuren gerichte tips in een leuk vormgegeven app. De app is geheel gratis en je hoeft je zelfs niet per se te registreren om alle tips te kunnen lezen. Daar houden wij van!

Life Hacks (Crumblyy)

Prijs
Gratis
9
Score
90
Score: 90

Meme Generator Free

Benieuwd hoe mensen toch aan die leuke memes komen? Wellicht door ze zelf te maken met Meme Generator Free. Je hebt de keuze uit een heleboel film-stills of andere bekende plaatjes en je hoeft alleen maar op de afbeelding te tikken om er een leuke tekst op te schrijven. Heb je even geen inspiratie, laat dan de app zelf een suggestie doen. De app kent reclame, een upgrade naar de pro-versie kost 2,99 euro. Je kunt natuurlijk ook zelf een foto nemen en als basis voor je meme gebruiken.

Meme Generator Free

Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

Researcher

Researcher is een hele handige app als je bezig bent met een scriptie, verslag of als je geïnteresseerd bent in wetenschappelijke publicaties. Je hebt vanuit deze app namelijk toegang tot allerlei wetenschappelijke artikelen. Meld je aan en kies welke categorieën je interesseren. Niet alleen kun je zoeken op onderwerp, maar je krijgt ook automatisch de laatste publicaties binnen je vakgebied voorgeschoteld. De app is voor zowel iOS als Android beschikbaar en bevat artikelen van veel gerenommeerde uitgevers.

Researcher

Prijs
Gratis
9
Score
90
Score: 90

PlantSnap

Altijd al willen weten hoe die plant heet die in de woonkamer staat? PlantSnap (ook voor iOS) biedt uitkomst. Neem een foto van een blad of de bloem en snij je foto bij in de app. Als je zorgt voor een goede belichting en als je smartphone een goede camera heeft, zal de app in de meeste gevallen de juiste plant voorschotelen. Met de gratis versie kun je maar een paar planten per week identificeren, met de betaalde versie hef je dit op. Een abonnement is niet goedkoop overigens, je betaalt de eerste zes maanden 99 cent, daarna 1,99 euro per maand.

PlantSnap

Prijs
Gratis
8
Score
80
Score: 80

Skit

Skit is een zogenaamde application manager voor je Android-smartphone. Dit houdt in dat de app inzicht geeft in al je geïnstalleerde apps. Je kunt gemakkelijk apps delen met anderen vanuit Skit en meerdere apps tegelijkertijd van je systeem te verwijderen. Ook zie je eenvoudig welke versie je van een app hebt geïnstalleerd en kun je apk-bestanden met de app uitpakken. Zelfs systeemapps kun je met anderen delen! Al is het natuurlijk geen garantie dat een systeemapp ook werkt op de smartphone van iemand anders.

Skit

Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Battery Notch

Veel smartphones hebben tegenwoordig een gekke uitsparing aan de bovenkant omdat het display helemaal doorloopt tot de rand van het apparaat. Wat kun je nu met die uitsparing? Een rand eromheen weergeven die aangeeft hoe vol je batterij nog is natuurlijk. Een even simpel als slim idee. Uiteraard moet je de app wel een aantal toestemmingen verlenen zodat het zich tussen je icoontjes kan nestelen. Vervolgens kies je de positie van de uitsparing en huppakee: je batterijweergave is geregeld!

Battery Notch

Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van september 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.