Dit zijn de beste apps van september 2021

Door: redactie-computertotaal | 28 september 2021 13:12

Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van september.

Brickit: Rebuild your Lego

Heb je ook altijd overal Lego liggen en geen idee wat je ermee kunt bouwen? Installeer dan de app Brickit. Leg je Lego op een neutrale ondergrond en maak een foto met de app. Brickit scant vervolgens binnen een paar seconden alle steentjes en geeft je daarna suggesties om te bouwen met de steentjes die je hebt. Hoeveel ideeën er worden weergegeven, hangt af van wat voor soort steentjes gefotografeerd zijn. De app geeft je een bouwhandleiding en kan zelfs aangeven waar in de stapel een specifiek steentje ligt.

Brickit: Rebuild your Lego

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Powder

Speel je graag games en wil je fragmenten hiervan op Instagram, Tiktok of Snapchat laten zien, dan is Powder echt iets voor jou. Uiteraard kun je een video uit je filmrol kiezen, maar het is ook mogelijk de app te synchroniseren met je Twitch-account, je Xbox, PlayStation, Switch of andere spelcomputer. In de app bewerk je je video en voeg je visuele effecten of muziek toe. Vanuit de app deel je je video meteen op je favoriete socialmedia-kanaal.

Powder

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis
9
Score
90
Score: 90

Roadie – Road Trip Planner App

Roadie is de ultieme app om reizen mee te plannen. Je kunt meerdere stops invoeren en al je geplande locaties op een kaart zien. Tik erop en je weet meteen hoe lang de afstand is van de ene naar de andere pin. Met de optie Smart Insert kun je de app zelf de beste route voor laten stellen. Met de premium-versie (2,99 euro per maand of 29,99 euro per jaar) kun je bovendien attracties in de buurt van plaatsen vinden.

Roadie - Road Trip Planner App

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

Coffee Book

De echte thuisbarista moet natuurlijk bijhouden hoeveel gram bonen per dosis nodig is voor de perfecte latte, espresso of flat white. De iOS-app Coffee Book helpt je hierbij. Je maakt een zogenaamde ‘new brew’ aan en vertelt de app of het gaat om bijvoorbeeld een espresso, french press of filterkoffie. Vervolgens kun je allerlei zaken opschrijven die noodzakelijk zijn om de beste koffie te kunnen maken: het merk bonen, de maalgrootte, de doorlooptijd en hoe tevreden je bent met het eindresultaat. De app is geheel gratis en is een goede hulp voor koffie-afficionado’s.

Coffee Book

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis
10
Score
100
Score: 100

Voilà AI Artist

De laatste trend op selfie-gebied is jezelf omtoveren tot een animatie-karakter. Met de app Voilà (ook voor Androidis dit een fluitje van een cent. Als je de app start, heb je de keuze uit een aantal stijlen; tover jezelf om in een karikatuur, een Disney-figuur of een 3D-cartoon. Het resultaat is verbluffend goed, het beste gebruik je selfies met zo weinig mogelijk afleiding in de achtergrond. Als je een foto importeert met twee gezichten, dan vraagt de app welk gezicht je wilt bewerken. De app is gratis te gebruiken, maar je hebt wel af en toe (lange) reclames en de geëxporteerde foto heeft een watermerk.

Voilà AI Artist

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

Carrot Weather

Weer, maar dan net even anders. De app Carrot Weather laat je het weerbericht zien en voorziet het van grappig commentaar. Het leest daarbij meteen een korte tekst aan je voor, mocht je dit hebben ingeschakeld in de instellingen. De persoonlijkheid van de app kun je zelf kiezen; het gaat van vriendelijk tot sarcastisch tot ronduit beledigend, dit inclusief scheldkanonnades van de voorleesstem. Je kunt zelfs je politieke voorkeur aangeven, dit is overigens wel gericht op de Verenigde Staten. Ook de stem is alleen in het Engels te beluisteren.

Carrot Weather

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
8
Score
80
Score: 80

Trakt

Trakt is een app voor de iPhone waarmee je bij kunt houden wat je allemaal aan series en films hebt gezien of wilt bekijken op de verschillende streaming-diensten. Geef de naam op van je favoriete serie en zie op welke streamingdienst het is te zien. Per aflevering geef je aan of je het al hebt gezien en uiteraard kun je series toevoegen aan je lijst om nog te gaan kijken. In de app vind je bovendien alle informatie die je kunt wensen over een bepaalde serie of acteur. De app is ook handig om nieuwe series mee te ontdekken.

Trakt

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis
9
Score
90
Score: 90

Phi Metronome

Als je wilt oefenen met je instrument, dan kan een metronoom erg praktisch zijn. De app Phi Metronome is handig als je niet alleen maar top 40-muziek speelt; je kunt hiermee namelijk enorm veel maatsoorten kiezen. Geef het tempo aan met de plus-of minus-knoppen of tap met je vingers op een knop om handmatig het tempo te bepalen. De app heeft verder niet heel veel functionaliteit, maar ziet er overzichtelijk uit en heeft alleen aan de onderkant af en toe een niet-hinderlijke reclame.

Phi Metronome

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van september 2021

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.