Dit zijn de beste techboeken van dit moment

Door: richard-veenstra | 25 juli 2019 09:38

Blog

In deze digitale tijd vergeet je af en toe dat er ook nog échte boeken worden uitgebracht. Wij gingen op zoek naar de 15 beste techboeken van dit moment. De meeste boeken zijn in het Engels, van sommige boeken zijn Nederlandse vertalingen beschikbaar.

01 Windows 10: The Missing Manual

Prijs: € 30,15

De naam zegt het al: dit boek is een compleet naslagwerk met alle dingen die je ooit in Windows 10 wilt doen. Het boek telt dan ook maar liefst 704 pagina’s en gaat in op onder meer geïntegreerde applicaties als de Verkenner, 3D-apps en Cortana. Je leest hoe je je computer gezond houdt, hoe je je eigen netwerk inricht en hoe je problemen oplost. The Missing Manual is geschreven door David Pogue, voormalig columnist van de New York Times. Het boek is helaas alleen verkrijgbaar in het Engels.

02 Starten met internet of things

Prijs: € 37,95

Als je van knutselen houdt, dan heb je waarschijnlijk een Arduino-board of Raspberry Pi thuis liggen. In dit boek staan de 35 leukste projecten die je met beide knutselboards kunt doen. Alle projecten hebben min of meer te maken met het internet der dingen. Communicatie tussen de boards en andere apparatuur gaat dus veelal via wifi en radioverbindingen. De bijbehorende software-bestanden download je vanaf de website van Elektor. Het is aan te raden om de RasWik-set aan te schaffen: deze wordt vaak gebruikt en kun je gebruiken om draadloze verbindingen tussen een Raspberry Pi en Arduino te creëren.

In dit boek vind je 35 leuke Raspberry Pi- en Arduino-projecten.

03 Linux Bible

Prijs: € 47,99

De Linux-bijbel is inmiddels aanbeland bij de tiende editie en is hét boek als je meer te weten wilt komen over Linux. De tiende editie is bijgewerkt, zodat het de laatste versies van Enterprise Linux 7 (RHEL 8), Fedora 30 en Ubuntu 18.10 LTS ondersteunt. Je leest hoe je Linux snel installeert en onder de knie krijgt, hoe je Linux cloud-ready maakt met Openstack en Cloudforms en hoe Linux samenwerkt met Amazon AWS, Google GCE en Microsoft Azure Cloud Services. Je hoeft geen Linux-expert te zijn, het boek begint bij de basics en neemt je geleidelijk mee de diepte in. De tiende editie is vanaf augustus beschikbaar voor 60 dollar.

04 Blockchain Revolution

Poets je kennis van blockchain-technologie een beetje op met Blockchain Revolution.

Prijs: € 11,99

Ga naar een willekeurige meeting van startups en je hoort het woord blockchain elke minuut vallen. Wil je ook mee kunnen doen, lees dan ‘Blockhain Revolution’. Het boek kost maar twaalf euro en brengt je op de hoogte van de laatste stand omtrent bitcoin, cryptoassets, ledgers en ico’s. Het boek is geschreven door Don en Alex Tapscott; vader Don is al jaren een bekend gezicht in de blockchain-wereld, zoon Alex is ceo van een blockchain-investeringsmaatschappij.

05 Seven Databases in Seven Weeks (Second Edition)

Prijs: € 33,24

MySQL is een belangrijke manier om databases te creëren, maar dit boek gaat in op de zogenaamde NoSQL-beweging. Het laat aan de hand van zeven verschillende technologieën zien waar de toekomst van het bouwen van databases ligt. Behandeld worden op praktische wijze Redis, Neo4J, CouchDB, MongoDB, HBase, Postgres en DynamoDB. Elke technologie wordt aan de hand van een praktisch probleem beschreven en je krijgt inzicht in de voor- en nadelen van elke optie.

06 Beveiliging, privacy en back-uppen van een Windows 10-pc of laptop

Prijs: € 19,99

Een hele mond vol, maar na het lezen van dit boek ken je alle ins en outs van Windows 10. Het boek is zowel voor beginners als gevorderden interessant; het legt natuurlijk uit hoe je om moet gaan met ransomware, hoe je anti-phishingopties kunt inschakelen in je browser en hoe je sterke wachtwoorden maakt. Interessant is ook het gedeelte over back-ups maken: er wordt uitgelegd hoe je het best systeemkopieën en herstelpunten maakt. In het laatste hoofdstuk vind je nog tientallen tips om je computer op te ruimen en schoon te maken.

Dit boek focust op de beveiligingsaspecten in Windows 10.

07 Soonish

Prijs: € 22,99

De complete titel luidt ‘Soonish. Ten Emerging Technologies That’ll Improve And/Or Ruin Everything’ en is geen naslagwerk, maar een comic over opkomende technologieën. Het boek is geschreven door onderzoeker Kelly en striptekenaar Zach Weinersmith en staat vol met grappige verhalen over nieuwe technologieën. Het duo heeft interviews met andere wetenschappers gevoerd en onderzoeken in stripvorm waarom deze technologieën nodig zijn, hoe ze zouden werken en wat de ontwikkeling in de weg staat.

08 Programmeren voor kinderen - Python

Prijs: € 19,99

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk leren om te gaan met computers. Hoe leuk is het om je kind spelenderwijs kennis te laten maken met programmeren? Dit boek geeft inzicht in Python, een programmeertaal die begin jaren negentig is ontwikkeld door de Nederlandse programmeur Guido van Rossum. Het boek biedt een introductie in de belangrijkste kenmerken van Python en een heleboel voorbeelden om je eigen code te schrijven. In de serie zijn ook nog andere programmeerboeken voor kinderen uitgebracht.

Python uitgelegd voor kinderen met behulp van kleurige tekeningen.

09 Learn Functional Programming with Elixir

Prijs: € 35,00

Elixir is een relatief nieuwe programmeertaal die onder andere wordt gebruikt door Pinterest en Discord. In dit boek wordt helder uitgelegd wat Elixir precies is en waarom het gebruikt wordt door programmeurs. Je hoeft geen ervaring te hebben met andere functionele programmeertalen, maar ervaring met andere programmeertalen is wel handig. Het enige wat je nodig hebt, is een computer waarop Elixir 1.4 is geïnstalleerd.

10 Vind ik leuk!

Vind ik leuk! is een praktisch boek waarmee je van alles leert over Facebook-marketing.

Prijs: € 25,00

Reclame maken via Facebook is een enorme business. In dit boek leer je hoe je marketingstrategieën uitwerkt voor het sociale-mediaplatform en wat wel en niet werkt op Facebook. Lees hoe je je merk kunt versterken, meer volgers kunt aantrekken en hoe je op de lange termijn interessant blijft. Het boek bevat ook verhalen van andere ondernemers en het biedt je veel praktische adviezen.

11 Arduino Project Handboek

Prijs: € 22,99

Altijd al eens aan de slag gewild met Arduino? Met dit praktische handboek leer je op overzichtelijke wijze hoe Arduino werkt, welke hardware je nodig hebt en wat voor leuke projecten je er allemaal mee kunt maken. Je vindt 25 projecten in het boek, waaronder een lichtdimmer, een vochtigheidssensor voor planten en een spelletje om je reactietijd te testen. Om de projecten te kunnen doen heb je een Arduino Uno nodig en wat basisonderdelen zoals een breadboard en kabels.

12 Brotopia

Prijs: € 14,99

Brotopia: Breaking Up The Boys’ Club Of Silicon Valley’ is een boek over de problemen die Silicon Valley heeft met seksisme en ongewenste intimiteiten. Auteur Emily Chang onderzoekt aan de hand van interviews met vrouwelijke werknemers van tech-bedrijven hoe het zo ver heeft kunnen komen en wat bedrijven en de samenleving eraan kunnen doen. Brotopia stond op vrijwel elk eindejaarslijstje van tech-bladen en -tijdschriften in 2018.

Emily Chang onderzoekt seksisme en ongewenste intimiteiten in Silicon Valley.

13 Hallo wereld, hallo computer

Prijs: € 20,00

‘Hallo wereld, hallo computer’ is een boek van de Nederlandse assistent-professor Maurits Kaptein. Hij legt de grondbeginselen van digitale technologie uit en hoopt zo falende ict-projecten en onnodig dure websites en apps te voorkomen. In het boek lees je ook hoe je zelf de controle houdt over je eigen data.

14 Android Programming

Leer hoe je Android-apps moet bouwen met dit boek van The Big Nerd Ranch.

Prijs: € 42,99

Met deze ‘Big Nerd Ranch Guide’ maak je kennis met het ontwikkelen van apps voor Android. De vierde editie van het boek is vanaf juli dit jaar verkrijgbaar en levert inzicht in api’s en concepten die je helpen bij het maken van je eerste app. De dingen die je leert zijn allemaal toe te passen in Android Oreo en Android Pie. De exacte prijs is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het rond de veertig euro gaat kosten.

15 The Fourth Age

Prijs: € 19,45

The Fourth Age: Smart Robots, Conscious Computers, and the Future of Humanity’ is een boek dat de ontwikkeling van robots en artificiële intelligentie onderzoekt. Volgens auteur Byron Reese gaan we een tijdperk tegemoet waarin we moeten nadenken over de gevolgen van beslissingen die de mensheid nu maakt op het gebied van AI en slimme robots. Het boek telt 336 pagina’s en is leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de achterliggende concepten van en filosofieën over robotica.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste techboeken van dit moment

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.