Dit zijn de nieuwe functies van Instagram

Door: Justin Doornekamp | 04 augustus 2019 09:04

Blog

Instagram kondigde twee nieuwe functies aan, die online pesten moeten tegengaan. Dit kun je verwachten.

Het social media-platform lijkt naar manieren te zoeken om grensoverschrijdend gedrag te beperken zonder direct berichten te hoeven verwijderen of gebruikers te schorsen. “We kunnen meer doen om pesten tegen te gaan op Instagram en tegelijk om de slachtoffers voor zichzelf op te laten komen”, aldus topman Adam Mosseri van Instagram in een blogpost. En dus komt Instagram met twee nieuwe functies.

De eerste functie gebruikt kunstmatige intelligentie om opmerkingen op te sporen die mogelijk als aanstootgevend worden beschouwd. Het systeem kan herkennen of een gebruiker op het punt staat om een vervelende opmerking te plaatsen en zal hem dan vragen zijn reactie te heroverwegen. Vervolgens kan een gebruiker zijn reactie ongedaan maken of aanpassen, nog voordat deze wordt geplaatst.

Dit lijkt in de eerste instantie een ietwat te simpele oplossing, omdat gebruikers nog steeds hun originele opmerking kunnen plaatsen. Mosseri stelt echter dat uit diverse tests is gebleken dat het voorhouden van een spiegel al voldoende is om gebruikers aan te zetten hun reactie opnieuw te overwegen.

Instagram wil binnenkort ook nog een andere functionaliteit testen, waarmee je de mogelijkheid krijgt om in te stellen wat andere gebruikers te zien krijgen. “We horen van jonge gebruikers dat ze zich niet prettig voelen bij het blokkeren, ontvolgen of rapporteren van gebruikers, omdat ze bang zijn dat de situatie dan escaleert”, aldus Mosseri. “Helemaal als zij degenen kennen in het echte leven.”

Met de nieuwe optie wordt het gemakkelijker om andere gebruikers de toegang tot jouw foto’s en berichten te beperken, zonder dat dit opvalt. Als je iemand een beperking oplegt, dan zullen opmerkingen op jouw berichten alleen voor degene die reageert te zien zijn, totdat jij akkoord geeft voor de opmerking. Pas dan verschijnt de reactie onder jouw foto.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de nieuwe functies van Instagram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.