Dit zijn de tofste hacks voor Netflix

Door: Justin Doornekamp | 05 juli 2019 17:36

Blog

Eens in de zoveel tijd mogen werknemers van Netflix helemaal losgaan tijdens een hackdag van het bedrijf. Techneuten grijpen vaak het moment aan om interessante toepassingen te ontwikkelen voor de streamingdienst, die vaak niet het levenslicht zien maar evengoed wel een blik op de mogelijkheden rond Netflix geven.

Dit jaar stortten de werknemers zich vooral op gebieden als stemtechnologie en ergonomie. Daaruit rolde onder meer Project Rumble Pack, dat inspiratie haalde uit de sterke opkomst van gaming op je mobiele telefoon. Bij sommige spellen vibreert je telefoon op basis van de actie op je scherm, bijvoorbeeld wanneer je met je raceauto ergens tegenaan rijdt of iemand met een pistool neerschiet.

Project Rumble Pack laat ook je telefoon trillen, maar dan bij actiescènes in een film of televisieserie. Bij ieder gevecht of explosie vibreert de smartphone dan in je handen.

Met een andere hack, genaamd The Voice of Netflix, kun je de streamingdienst laten praten in de stemmen van je favoriete personages uit series en films. De hackers lieten de computer bijvoorbeeld seizoen 1 van de Crown kijken, waarop deze leerde om als de koningin te praten. Netflix leerde via The Voice of Netflix maar liefst 5.455 woorden. Een voorproefje van de techniek kun je op Blogofsomeguy vinden.

Ook interessant is TerraVision, dat vooral voor producenten van films en series erg bruikbaar zal zijn. Stel een filmmaker loopt al een tijdje rond met een bepaald beeld in zijn hoofd, bijvoorbeeld van een locatie voor zijn nieuwe productie. Misschien heeft hij een niet bestaand kasteel voor ogen, waarvan hij een tekening heeft gemaakt. Het enige wat hij dan hoeft te doen is deze tekening te uploaden naar de website van TerraVision. Vervolgens krijgt hij op basis van de afbeelding allemaal suggesties te zien van locaties met een kasteel die bijna overeenkomen met het kasteel op de tekening. Ideaal, want de filmmaker weet dan direct waar hij zijn film of serie moet opnemen.

Helaas zien veel hacks nooit het levenslicht en de interne hackdag is vooral bedoeld om de creativiteit binnen het Netflix-team weer even te prikkelen. In eerdere jaren werd er al geëxperimenteerd met het navigeren door Netflix met je brein en kwam er ook een Netflix-app voor de originele NES.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de tofste hacks voor Netflix

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.