Ditto Clipboard Manager 3.16.8

Door: Evi Maquoi | 19 mei 2010 10:01

Apps & Software

Het klembord is een geweldige uitvinding. Knippen, plakken en kopiëren bespaart u immers héél wat tijd en typwerk. Toch heeft het Windows Klembord zo zijn beperkingen. Met het opensource-pakket Ditto Clipboard Manager krijgt u de perfecte knip- en plaktool.

Het grootste nadeel van het Windows Klembord is dat het enkel het laatste fragment onthoudt, waardoor u dus slechts één item kunt plakken. Bovendien kunt u niet zien wat er precies op het Windows Klembord staat. Het gratis programma Ditto Clipboard Manager kan dat wel. Het onthoudt al uw gekopieerde en geknipte URL’s, foto’s, tekstfragmenten en codes. Zonder limiet. U kunt simpelweg de gebruikelijke sneltoetsen voor knippen (Ctrl+X), kopiëren (Ctrl+C) en plakken (Ctrl+V) blijven gebruiken. Alle geknipte of gekopieerde items komen op het Ditto-klembord terecht.

Het Ditto-klembord kunt u oproepen via het systeemvak of met behulp van de toetsencombinatie Ctrl+` (op een Qwerty-toetsenbord zit die toets links van de 1). Op een Azerty-toetsenbord (België) is de toetscombinatie Ctrl+ù. U kunt door het klembord scrollen om alle geknipte en gekopieerde items te bekijken en dankzij de zoekfunctie kunt u ook tekstfragmenten opsporen. Grote tekstfragmenten worden slechts gedeeltelijk getoond op het Ditto-klembord en gekopieerde afbeeldingen krijgen een miniatuurweergave, maar met één druk op de F3-toets krijgt u een preview van het volledige item. Wilt u een item plakken? Dubbelklikken volstaat.

Er staat geen limiet op het aantal items dat u op het Ditto-klembord kunt plaatsen.

Groeperen

De mogelijkheden van Ditto Clipboard Manager zijn erg uitgebreid. Het is bijvoorbeeld mogelijk om groepen aan te maken op uw klembord. Hierin kunt u thematisch items bundelen. De tekstfragmenten, URL’s en foto’s die u in een groep stopt, blijven ook bewaard en dat is erg handig indien u geregeld dezelfde items in een document moet plakken. Een andere sterke troef van Ditto is de aanpasbaarheid van het programma. U kunt de vormgeving helemaal naar uw hand zetten. U bepaalt de positie van de titelbalk (rechts, links, boven of onder), het lettertype, de transparantie, enzovoorts. Het is zelfs mogelijk om via Spoed Opties in het rechtermuisknopmenu in te stellen dat Ditto Clipboard Manager altijd op de voorgrond staat, op een widgetachtige manier. Weet ook dat het op elk moment mogelijk is om een clip te bewerken. U kunt een geknipte of gekopieerde clip wijzigen, verplaatsen naar een groep of een sneltoets toewijzen. Het is zelfs mogelijk om Ditto Clipboard Manager in een netwerk te gebruiken op meerdere computers. Het enige minpuntje is dat u zelf moet instellen dat Ditto met Windows start. We zijn vol lof over Ditto Clipboard Manager en zullen het Windows Klembord niet vaak meer gebruiken.

Het is ontzettend handig als u het klembord altijd op de voorgrond laat staan.

Ditto Clipboard Manager 3.16.8

Freeware

Taal Nederlands (instelbaar via optiemenu)

Medium 1,9 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Scott Brodgen, Kevin Edwards

Oordeel 9/10

Pluspunten

Nederlands (wel een beetje knullige vertaling)

Geen maximum voor aantal klemborditems

Clips indelen in groepen

Instellen naar eigen wensen

Minpunten

Zelf instellen dat het programma met Windows start

0 Reactie(s) op: Ditto Clipboard Manager 3.16.8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.