Ditto Portable 3.18.24.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 25 mei 2012 14:52

Apps & Software

Gezien het feit dat het klembord door vrijwel iedereen wordt gebruikt, is het opmerkelijk dat Microsoft zo weinig met dit onderdeel van Windows heeft gedaan. Er zijn wel veel tools voor te downloaden en Ditto Portable is daar één van. Wat maakt dit klembord zo bijzonder?

Dat de software draagbaar is, is een eerste voordeel. U kunt het klembord (inclusief inhoud) daardoor altijd bij u hebben. Hoeft u geen draagbare versie, dan is op de site ook een niet-draagbare 64bit-versie te downloaden. Wanneer u het programma hebt gedownload en gestart, verdwijnt het in het systeemvak. Onzichtbare software is goed, maar dan moet er wel af en toe een melding verschijnen, anders is het net of de software niet werkt. Klikt u op het pictogram, dan opent een interface die weinig indrukwekkend lijkt.

De interface lijkt weinig indrukwekkend, maar schijn bedriegt

Klembord delen

We zeggen bewust lijkt, want Ditto is ongelooflijk uitgebreid dankzij de verscholen opties achter de rechtermuisknop. U kunt er alles naartoe kopiëren dat u ook in het klembord van Windows kunt zetten, met als grote verschil dat het méér dan een item kan bevatten. U kunt die items indelen in groepen, gekopieerde tekst bewerken voor u het plakt of sneltoetsen verbinden aan de verschillende items in het klembord enzovoort. Jammer is overigens dat de menu's bedroevend slecht zijn vertaald. De beste mogelijkheid van dit programma is toch echt het synchroniseren van het klembord tussen meerdere computers. Oftewel, u kopieert iets op de ene computer en plakt het op de andere. Deze freeware is een absolute must als u veel gebruikmaakt van het klembord.

Het is zelfs mogelijk om Ditto te synchroniseren met andere computers.

Ditto Portable 3.18.24.0

Freeware

Taal Nederlands

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Oordeel 9/10

Pluspunten

Uitgebreid

Synchroniseren met andere computers

Items bewerken in het klembord

Minpunten

Geen melding bij minimaliseren

Slechte vertaling

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Ditto Portable 3.18.24.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.